اذان - صفحه 17

1 / 2

ردّ برخى روايات در باره آغاز تشريع اذان

۱۰.المستدرك على الصحيحينـ به نقل از سفيان بن ليل ـ :چون فرجام كار حسن بن على عليه السلام و معاويه به آن جا رسيد كه رسيد (پيمان صلح بسته شد) ، در مدينه بر آن امام وارد شدم ، در حالى كه ميان يارانش نشسته بود ... . در حضور ايشان از اذان ، سخن به ميان آورديم .
يكى از ما گفت : آغاز اذان ، خوابى بود كه عبد اللّه بن زيد بن عاصم ديده بود.
حسن بن على عليه السلام فرمود : «شأن اذان ، بالاتر از اين چيزهاست! اذان را جبرئيل عليه السلام در آسمان گفت و هر جمله[ى آن] را دو بار گفت و آن را به پيامبر خدا تعليم داد ، و اقامه را ، هر جمله[ى آن] را يك بار گفت و آن را نيز به پيامبر خدا آموخت» .

۱۱.امام حسين عليه السلامـ در پاسخ سؤال از اذان و حرف هايى كه مردم در باره آن مى زدند ـ :وحى بر پيامبر شما نازل مى شود و با اين حال ، شما مى گوييد كه اذان را از عبد اللّه بن زيد گرفت؟! هرگز! از پدرم على بن ابى طالب عليه السلام شنيدم كه مى فرمايد : «خداوند ، زمانى كه پيامبر خدا را به معراج برد ، فرشته اى را فرو فرستاد و او دو به دو اذان گفت و يك به يك اقامه . سپس جبرئيل عليه السلام به او گفت : اى محمّد! اين گونه است اذان (اعلام وقت) نماز» .

۱۲.الذكرىـ به نقل از ابن ابى عقيل ـ :امام صادق عليه السلام ، آن عدّه اى را كه مى گويند پيامبر صلى الله عليه و آله اذان را از عبد اللّه بن زيد آموخت ، لعنت كرد و سپس فرمود : «وحى بر پيامبر شما
نازل مى شود و شما مى گوييد كه او اذان را از عبد اللّه بن زيد فرا گرفت؟!» .

صفحه از 169