آداب آموختن (بخش اول) - صفحه 6

۹۱۹.امام صادق عليه السلام :هركس براى خدا دانش آموزد و بدان عمل كند و به ديگران ياد دهد ، در ملكوت آسمانها به بزرگى ياد شود و گفته شود : براى خدا فراگرفت و براى خدا عمل كرد و براى خدا آموخت .

ر . ك : ص201 «اخلاص» / ص 331 «اخلاص» / ص 367 «آموختن براى غير خدا» / ص 603 «خودنمايى».

3 / 2

انتخاب آموزگار شايسته

قرآن

«انسان بايد به خوراكش [نيك] بنگرد» .

حديث

۹۲۰.زيد شحّام :از امام باقر عليه السلام درباره گفته خداى عز و جل : «انسان بايد به خوراكش [نيك] بنگرد» ، پرسيدم كه معناى خوراك چيست؟ فرمود : يعنى دانشى كه فرا مى گيرد ، (بنگرد كه) از چه كسى فرا مى گيرد .

۹۲۱.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :اين دانش دين است ، پس نيك بنگريد كه از چه كسى دين خود را مى گيريد .

۹۲۲.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :دانش دين است و نماز دين است ، پس [نيك ]بنگريد كه از چه كسى اين دانش را فرا مى گيريد ، و نماز را چگونه مى خوانيد كه در روز قيامت بازخواست مى شويد .

۹۲۳.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :نزد دانشمندى منشينيد مگر آنكه از سه چيز به سه چيز ديگر فرا خواند : از تكبّر به فروتنى ، از سازشكارى به اندرزگويى و از نادانى به دانش .

۹۲۴.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :نزد هر مدّعى دعوت گرى كه شما را از يقين به شكّ و از اخلاص به ريا و از فروتنى به تكبّر و از نصيحت به دشمنى و از زهد به رغبت مى خواند ، منشينيد و به دانشمندى كه شما را از كبر به فروتنى و از ريا به اخلاص و از شكّ به يقين و از رغبت به زهد و از دشمنى به نصيحت فرا مى خواند ، نزديك شويد .

صفحه از 36