تبليغ - صفحه 157

ه ـ زمان شناسى

۱۸۶.امام على عليه السلام :مردم ، به زمانشان بيشتر شبيه اند تا به پدرانشان .

۱۸۷.امام على عليه السلام :در اهل شناخت بودنِ انسان ، همين بس كه... زمان خود را بشناسد .

۱۸۸.امام على عليه السلام :هر كس با زمان دشمنى كند ، [زمان] بر زمينش مى كوبد و هر كس تسليم آن شود ، به سلامت نمى ماند .

۱۸۹.امام صادق عليه السلام :شبهات (ترديدها) ، به كسى كه زمان خود را بشناسد ، يورش نمى آورند .

۱۹۰.امام هادى عليه السلامـ در پاسخ ابن سِكّيت كه پرسيده بود : سبب برانگيخته شدن موسى عليه السلام با عصا ، يد بيضا و ابزار سحر ، و عيسى عليه السلام با ابزار طبابت ، و محمّد صلى الله عليه و آله با گفتار و خطابه چيست ؟ ـ :خداوند ، هنگامى موسى عليه السلام را برانگيخت كه جادو بر مردم عصر او غلبه داشت . از اين رو ، براى آنان از جانب خداوند ، معجزه اى آورد كه نظير آن در توان آنان نبود ، تا با آن ، جادوى آنان را باطل سازد و حجّت را بر ايشان تمام نمايد .
و خداوند متعال ، عيسى عليه السلام را در زمانى به رسالت برانگيخت كه در ميان مردم ، بيمارى هاى مُزمن پديد آمده بود ، مردم به طب نياز داشتند و عيسى عليه السلام از جانب خداوند ، براى آنان معجزه اى آورد كه نظير آن ، نزد ايشان وجود نداشت . او مردگان را براى ايشان زنده مى كرد ، و كور مادرزاد و مبتلا به پيسى را با اذن الهى شفا مى داد و با اين معجزات ، حجّت را بر آنان تمام مى كرد .
خداوند ، محمّد صلى الله عليه و آله را در زمانى به رسالت برانگيخت كه خطابه و سخنورى ـ و به گمانم امام عليه السلام افزود : و شعر ـ ۱ بر مردم عصر ايشان غلبه داشت . از اين رو ، او از جانب خداوند ، براى ايشان موعظه ها و حكمت هايى آورد تا با آنها ، ادّعاى آنان را باطل و حجّت را بر ايشان تمام نمايد .

1.اين جمله ، از راوى است.

صفحه از 424