آداب عید فطر - صفحه 83

ب ـ نماز گزاردن بدون اذان و اقامه

۸۷۹.المعجم الكبير ـ به نقل از ابو رافع ـ :پيامبر صلى الله عليه و آله براى [ خواندن] نماز عيد فطر و عيد قربان ، پياده بيرون مى رفت و بدون اذان و اقامه نماز مى خواند و پياده از راهى ديگر باز مى گشت.

ج ـ دعا هنگام ايستادن براى نماز

۸۸۰.امام صادق عليه السلام:هر گاه به نماز ايستادى ، رو به قبله كن ، تكبير بگو و چنين بگو:
«پروردگارا! من بنده تو و فرزند دو بنده تو ام؛ از تو گريزان به درگاه تو ام. به درگاهت روى آورده ام و از گناهانم توبه كار. زائر تو ام و حقّ زائر بر زيارت شده ، هديه است. پس ، هديه مرا از سوى خود خشنودى ات و بهشت قرار بده!
خداوندا! تو احترام ماه رمضان را بزرگ داشته و در آن قرآن را نازل كرده اى و ـ پروردگارا ـ در آن ، شبى قرار داده اى كه بهتر از هزار ماه است. سپس روزه دارى و عبادت آن را بر من منّت نهاده اى ، در آنچه بر من منّت نهاده اى. پس ، نعمت و رحمت خويش را بر من كامل كن!
پروردگارا! تو را در اين ماه ، آزادشدگانى است. پس اگر من از آنانم كه در اين ماه ، آزادم كرده اى ، آن را بر من تمام كن و تا زنده ام داشته اى ، مرا به گناه باز نگردان ، و اگر ـ پروردگارا ـ چنان نكرده اى ، به سبب سستى عمل يا بزرگى گناه ، پس به بزرگوارى و فضل و رحمتت ، به كتابى كه در ماه رمضان در شب قدر نازل كرده اى و به آنچه در آن فرو فرستاده اى و به حرمت آن كه در اين ماه ، او را بزرگ داشته اى و به محمّد و على ـ كه سلام و درود تو بر آن دو باد ـ و به خودت ـ اى خداوند ، به حقّ محمّد ـ و به حقّ آنان كه پس از اويند ـ كه درود خدا بر او و آنان باد ـ كه به سبب شما روى به درگاه خدا مى كنم ، ـ خداوندا ـ به حقّ محمّد صلى الله عليه و آله ، هم اكنون ، مرا در زمره آزادشدگانت آزاد كن!» .

صفحه از 105