تاريخ : چهارشنبه 1395/6/31 تاریخ ایجاد:
کد خبر: 53564
غدیر، تعیین ضابطه و قاعده‌ی حکومت در اسلام است

غدیر، تعیین ضابطه و قاعده‌ی حکومت در اسلام است

هم‌زمان با عید سعید غدیر خم، عید امامت و ولایت، و عیدُاللهِ‌الاَکبر، هزاران نفر از قشرهای مختلف مردم با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، دیدار کردند.

رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار ضمن تبریک عید سعید غدیر خم، مهم‌ترین پیام ماجرای غدیر را تعیین «امامت» به‌عنوان ضابطه و قاعده‌ی حکومت در اسلام بیان کردند و با اشاره به ویژگی‌های منحصربه‌فرد حضرت علی (علیه‌السلام) به‌ویژه خصوصیات حکومتی ایشان، لازمه‌ی تمسک به ولایتامیرالمؤمنین علی (علیه‌السلام)را حرکت در مسیر خصوصیات و عمل به توصیه‌های آن شخصیت ممتاز دانستند.

گزیده سخنان رهبر معظم انقلاب اسلامی:
عید غدیر به‌عنوان «عید بزرگ الهی» :
علت این تعابیر، رویداد بسیار مهمی است که در ماجرای غدیر محقق شد و آن، تعیین ضابطه و قاعده‌ی حکومت در اسلام است.
این ضابطه، همان امامت و ولایت در جامعه‌ی اسلامی است که به دستور خداوند و به‌وسیله‌یپیامبر اسلام(صلی‌الله‌علیه‌وآله)اعلام شد.
علاوه بر تعیین ضابطه،حضرت علی (علیه‌السلام)به‌عنوان مصداق امامت معرفی شدند که شخصیتی بزرگ، نورانی، قدسی و غیر قابل خدشه بودند.
البته هیچ کس در مقام امامت و رهبری جامعه‌ی اسلامی به قله‌ی بی‌همتای امیرالمؤمنین دسترسی ندارد و بزرگ‌ترین شخصیت‌های علمی و عرفانی تاریخ اسلام همچون امام بزرگوار ما که شخصیتی بزرگ، جامع‌الاطراف و برجسته بود، در مقابلامیرالمؤمنین (علیه‌السلام)همچون شعاع و پرتوی از نور خورشید هستند.
واقعه‌ی غدیر، پایه‌گذاری قاعده‌ی حکومت در جامعه‌ی اسلامی است و نشان می‌دهد اسلام به غیر از ضابطه‌ی امامت و ولایت، مدل‌های حکومت‌های سلطنتی، شخصی، زر و زور، زیاده‌خواه، متکبر، پیرو شهوات و اشرافی را قبول ندارد.
ابلاغ رسالت در گروی ابلاغ امامت است:
این اعتقاد اسلامی مبتنی بر مبانی مستحکم و استدلال‌های غیر قابل خدشه است اما پایبندی به این اعتقاد و بیان آن، نباید با تحریک احساسات برادران اهل‌سنت همراه باشد زیرا این کار خلاف سیره‌یائمه‌ی معصومین (علیهم‌السلام)است.
اهمیت وحدت در دنیای اسلام /هرگونه ناسزاگویی به بزرگان اهل‌سنت، درواقع مانع از شنیده شدن مبانی منطقی و مستدلِ اعتقاد به امامت می‌شود:
تحریک احساسات دیگر فِرَق اسلامی به اسم شیعه، درواقع «شیعه‌ی انگلیسی» است و نتیجه‌ی آن، ظهور گروه‌های خبیث و مزدور وابسته به آمریکا و سرویس جاسوسی انگلیس همچون داعش و النصره است که جنایات و ویرانی‌های زیادی را در منطقه به‌راه انداخته‌اند.
صفات و خصوصیات معنوی و انسانی حضرت علی (علیه‌السلام)
ایمان عمیق، سبقت در اسلام، فداکاری در راه اسلام، اخلاص، علم و معرفت بالله، شجاعت، ترحُم، ایثار و گذشت
بخش دیگری از خصوصیات آن حضرت مربوط به شیوه‌ی حکومت‌داری است که ازجمله‌ی آنها عدالت، انصاف، برابر دانستن همه‌ی آحاد مردم، اجتناب از زخارف دنیا، تدبیر، سرعت عمل در انجام وظیفه، تبیین، هدایت جامعه به تقوا و بی‌باک بودن در عمل به حق و در عمل به عدل است.
اجتناب امیرالمؤمنین علی (علیه‌السلام) از امکانات دنیوی و حکومتی برای مصارف شخصی:
وسوسه شدن برای استفاده از منابع مالیِ در اختیار، یکی از بلاهایی است که حکومت‌ها به آن مبتلا هستند، درحالی که حکومت امامت با این مسائل جداً مخالف، و استفاده‌ی شخصی از امکانات عمومی ممنوع است.
تدبیر حضرت علی (علیه‌السلام) در جامعه‌ی اسلامی:
آن حضرت در شناخت دوست و دشمن و در دسته‌بندی دشمنان نیز تدبیر داشتند و رفتار ایشان در سه جنگ خود با دشمنان کاملاً متفاوت بود.
امیرالمؤمنین علی (علیه‌السلام)، شخصیتی جامع‌الاطراف، عظیم و غیر قابل توصیف:
وظیفه‌ی ما حرکت به سمت این قله و بهره‌مندی از آن صفات به اندازه‌ی توان و ایمان خود است.
لزوم زینت بودن شیعیان برای اهل‌بیت (علیهم‌السلام) در اثر تبعیت و الگوگیری از آن بزرگواران:
کسی که رشوه می‌گیرد یا از بیت‌المال زیاده‌خواهی می‌کند، یا بر بدی‌ها چشم می‌بندد و هیچ احساس مسئولیتی در قبال هدایت جامعه نمی‌کند، برای نظام و جامعه‌ی اسلامی، زینت نیست و درواقع مایه‌ی عیب برای شیعه است.
ما هیچ‌گاه نمی‌توانیم همچون حضرت علی (علیه‌السلام) زاهد باشیم اما می‌توانیم با حرکت در آن مسیر نورانی، از اسراف و زیاده‌روی پرهیز کنیم
متأسفانه جامعه‌ی ما گرفتار پدیده‌ی زشت اسراف شده است و این اسراف در ابعاد مختلف ازجمله در زندگی‌های شخصی خود را نشان می‌دهد.
تبعات سوء اسراف در جامعه، ضربه خوردن اقتصاد کشور
اگر جامعه‌ای بخواهد از لحاظ استحکام درونی اقتصاد به نقطه‌ی مطلوب برسد، حتماً باید جلوی اسراف را بگیرد.
ممانعت از اسراف در درجه‌ی اول وظیفه‌ی آحاد مردم/ تمسک به ولایت امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) باید در عمل خود را نشان دهد:
یکی از راه‌هایی که دشمن از آن طریق ضربه می‌زند، استفاده از نقاط ضعف جامعه است که باید این نقاط ضعف اصلاح شوند.
هدف اصلی دشمن در شرایط کنونی، اخلال در اقتصاد کشور
دشمن به‌دنبال بد شدن شرایط اقتصادی مردم و درنهایت ایجاد نارضایتی از اسلام و نظام اسلامی است.
در چنین شرایطی، وظیفه‌ی دولت، مجلس و مسئولان بخش‌های مختلف و همچنین آحاد مردم، برنامه‌ریزی و اقدام در نقطه‌ی مقابلِ هدف‌گیری دشمن است.
حرکت عمومی کشور به برکت جوان‌های بی‌شماری که برای احیای اسلام و اقامه‌ی دین تلاش بی‌وقفه می‌کنند، خوب است
این جوان‌ها به فضل الهی، هر دشمنی ازجمله آمریکا و رژیم صهیونیستی را به زانو درخواهند آورد.
علت اینکه مکرر در صحبت‌های خود، نسبت به آینده اظهار خوش‌بینی می‌کنم، وجود همین واقعیت‌های خوب است که می‌تواند کشور را به پیش براند.
جوانان مؤمن، با انگیزه‌ی بالا و آماده‌ی حضور در میدان‌های مجاهدت و دفاع از کشور، فراوانند:
این، همان انگیزه‌ای است که کشور را نجات خواهد داد و باید آن را تقویت کرد.

منبع :khamenei.ir
خبرگزاری فارس :
خبرگزاری ایکنا :
خبرگزاری ایرنا :