667
تحفة الأولياء ج2

۱۲۹۷.سعد بن عبداللّه و عبداللّه بن جعفر هر دو روايت كرده اند، از ابراهيم بن مهزيار، از برادرش على بن مهزيار، از حسين بن سعيد، از محمد بن سنان، از ابن مُسكان، از ابوبصير كه گفت:روح مطهّر حضرت موسى بن جعفر عليه السلام قبض شد و آن حضرت پنجاه و چهار ساله بود، در سال صد و هشتاد و سيم از هجرت، و بعد از حضرت امام جعفر صادق عليه السلام سى و پنج سال زنده بود.

121. باب در بيان مولد ابوالحسن حضرت امام رضا عليه السلام

حضرت امام رضا عليه السلام متولّد شد در سال صد و چهل و هشتم از هجرت، و قبض روح مطهّر آن حضرت عليه السلام شد در ماه صفر از سال دويست و سيم، و آن حضرت در آن هنگام پنجاه و پنج ساله بود. و در تاريخ آن حضرت اختلاف شده است، مگر آن كه اين تاريخ از همه آنچه در تاريخ آن حضرت گفته اند، راست تر و درست تر است. ان شاءاللّه . و آن حضرت عليه السلام وفات فرمود در طوس در دهى كه آن را سَناباد مى گويند و دورى آن از نوقان به قدر يك خواندن است (كه يكى ديگرى را بخواند و آواز كند. و در بعضى از نسَخ كافى، موقان به ميم است و شايد كه آن معرّب نوقان باشد). و آن حضرت عليه السلام در سَناباد مدفون شد و مأمون او را از مدينه طيّبه بيرون آورده بود به سوى مرو از راه بصره و فارس، و چون مأمون از مرو بيرون آمد و به جانب بغداد سفر كرد، آن حضرت را با خود بيرون برد و در عرض راه در اين ده وفات فرمود. و مادر آن حضرت كنيزى است كه او را امّ البنين مى گفتند.


تحفة الأولياء ج2
666

۱۲۹۷.سَعْدُ بْنُ عَبْدِ اللّهِ وَ عَبْدُ اللّهِ بْنُ جَعْفَرٍ جَمِيعاً ، عَنْ إِبْرَاهِيمَ بْنِ مَهْزِيَارَ ، عَنْ أَخِيهِ عَلِيِّ بْنِ مَهْزِيَارَ ، عَنِ الْحُسَيْنِ بْنِ سَعِيدٍ ، عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ سِنَانٍ ، عَنِ ابْنِ مُسْكَانَ ، عَنْ أَبِي بَصِيرٍ ، قَالَ :قُبِضَ مُوسَى بْنُ جَعْفَرٍ عليهماالسلام وَ هُوَ ابْنُ أَرْبَعٍ وَ خَمْسِينَ سَنَةً فِي عَامِ ثَـلَاثٍ وَ ثَمَانِينَ وَ مِائَةٍ ؛ وَ عَاشَ بَعْدَ جَعْفَرٍ عليه السلام خَمْساً وَ ثَـلَاثِينَ سَنَةً .

121 ـ بَابُ مَوْلِدِ أَبِي الْحَسَنِ الرِّضَا عليه السلام

وُلِدَ أَبُو الْحَسَنِ الرِّضَا عليه السلام سَنَةَ ثَمَانٍ وَ أَرْبَعِينَ وَ مِائَةٍ ؛ وَ قُبِضَ عليه السلام فِي صَفَرٍ مِنْ سَنَةِ ثَـلَاثٍ وَ مِائَتَيْنِ وَ هُوَ ابْنُ خَمْسٍ وَ خَمْسِينَ سَنَةً ، وَ قَدِ اخْتُلِفَ فِي تَارِيخِهِ إِلَا أَنَّ هذَا التَّارِيخَ هُوَ أَقْصَدُ إِنْ شَاءَ اللّهُ ؛ وَ تُوُفِّيَ عليه السلام بِطُوسَ فِي قَرْيَةٍ يُقَالُ لَهَا : سَنَابَادُ مِنْ نُوقَانَ عَلى دَعْوَةٍ ، وَ دُفِنَ بِهَا عليه السلام ؛ وَ كَانَ الْمَأْمُونُ أَشْخَصَهُ مِنَ الْمَدِينَةِ إِلى مَرْوَ عَلى طَرِيقِ الْبَصْرَةِ وَ فَارِسَ ، فَلَمَّا خَرَجَ الْمَأْمُونُ وَ شَخَصَ إِلى بَغْدَادَ ، أَشْخَصَهُ مَعَهُ ، فَتُوُفِّيَ فِي هذِهِ الْقَرْيَةِ ؛ وَ أُمُّهُ أُمُّ وَلَدٍ يُقَالُ لَهَا : أُمُّ الْبَنِينَ .

  • نام منبع :
    تحفة الأولياء ج2
    سایر پدیدآورندگان :
    تحقیق : مرادی، محمد
    تعداد جلد :
    4
    ناشر :
    دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1388 ش
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 115233
صفحه از 856
پرینت  ارسال به