تاريخ : پنج شنبه 1397/3/17 تاریخ ایجاد:
کد خبر: 64724
نهج‌البلاغه کتاب درسی حوزه‌های علمیه شود

نهج‌البلاغه کتاب درسی حوزه‌های علمیه شود

آیت‌الله نوری همدانی : برای معرفی فرهنگ اسلام باید از قرآن و نهج‌البلاغه استفاده کنیم و آنان را ملاک عمل قرار دهیم.

به گزارش خبرگزاری فارس؛ آیت‌الله حسین نوری همدانی از مراجع عظام تقلید در ضیافت افطاری دارالقرآن علامه طباطبایی که با حضور اعاظم حوزه و همزمان با شام شهادت امیرمؤمنان علی(ع) برگزار شد، با اشاره به اهمیتنهج البلاغهو لزوم توجه به آن در جامعه گفت:
بعد از قرآن مجید کتابی به عظمت و جامعیت نهج‌البلاغه نداریم. نهج‌البلاغه کتاب بسیار پر عظمتی است، امام راحل فرمودند: افتخار می‌کنیم نهج‌البلاغه از پیشوای ما امیرمؤمنان است که کتابی جامع به شمار می‌رود، این کتاب به تمام ابعاد زندگی انسان می‌پردازد و توجه به آن برای پیشرفت جامعه بسیار مهم است.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که اوج کلمات امیرمؤمنان در موضوع توحید و عظمت آفرینش است، اظهار داشت:
اسلام فرهنگ مردم و جامعه را به اندازه ای بالا برد که در مدتی کوتاه مردم زمان جاهلیت از نظر فرهنگی قدرت فهم و درک پیدا کردند.

وی ادامه داد: امیرمؤمنان در یکی از خطبه‌ها احوال و سرنوشت کسانی را که دنیا زده هستند را به صورت کامل تبیین فرمودند و کلام ایشان به اندازه‌ای گیرا و مؤثر است که به گفته مخالفان می‌تواند لرزه بر اندام ملحدان نیز بیاندازد.

آیت‌الله نوری همدانی با بیان این که امیرمؤمنان به اندازه‌ای در اوج فصاحت و بلاغت بودند و تسلط داشتند که خطبه‌هایی بدون الف و نقطه دارند، ابراز داشت: عظمت این کتاب بر کسی پوشیده نیست و باید به آن بهای لازم داده شود.

وی با اشاره به وظیفه علما در کلام مولای متقیان علی(ع) عنوان کرد: حضرت در خطبه شقشقیه می‌فرماید خداوند از علما پیمان گرفته که در برابر ظلم ظالمان و مظلومیت مظلومان ساکت و آرام ننشینند، علمای بزرگ در طول تاریخ هرگز در برابر ظلم و ستم ساکت و آرام نبوده‌اند.

این مرجع تقلید وظیفه روحانیت را در قبال مردم و جامعه بسیار سنگین دانست و خاطرنشان کرد:
علما در هدایت جامعه نقش ویژه‌ای دارند، علما و روحانیت باید با مردم برخورد متواضعانه و کریمانه داشته باشند و به هدایت و مدیریت جامعه بپردازند.

وی اضافه کرد: امروز بسیار لازم است که روحانیت در صف اول حمایت از جامعه و انقلاب اسلامی باشد چرا که در دنیای امروز ظالمان فراوان هستند و باید با آنها مقابله کرد.

آیت‌الله نوری همدانی با اشاره به عظمت قرآن کریم، گفت: خداوند متعال قرآن را وسیله سیرابی عطش علما قرار داده چرا که هیچ علمی علما را سیراب نمی‌کند. مرحوم علامه طباطبایی در مسیر احیای علوم قرآن و تفسیر زحمات بسیار زیادی کشیدند. مرحوم علامه طباطبایی وقتی به آیات عذاب می‌رسید گریه می‌کرد و مسائل را به صورت مجسم می‌دید، ایشان در این مسیر عمر خود را خرج کرد و امروز برکات آن دیده می شود؛ قرآن بهاری است که در دل و روح علما و فقها شکوفایی به وجود می‌آورد.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که غالباً جهاد به سه دسته تقسیم می‌شود، اظهار داشت: حضرت امام جهادهای دیگری را واجب می‌دانند و می‌فرمایند برای مقابله با فتنه، ایجاد عدالت و خارج کردن مستضعفان جهان از سیطره مستکبران واجب است.

وی ادامه داد: امیرمؤمنان در نامه به مالک اشتر می‌فرماید:
هرکس که می‌خواهد مملکت اسلامی را اداره کند باید با علما مجالست داشته باشد چرا که آنها ارزش‌های جامعه اسلامی را می‌دانند و در هدایت جامعه مؤثر هستند؛ خدا را شاکر هستیم که در مکتب اهل بیت(ع) اشتغال داریم و باید قدردان این نعمت باشیم.

این مرجع تقلید با تأکید بر این که امروز نهج‌البلاغه باید کتاب درسی حوزه‌های علمیه باشد، ابراز داشت: برای معرفی فرهنگ اسلام باید از قرآن و نهج‌البلاغه استفاده کنیم و آنان را ملاک عمل قرار دهیم، باید با تحقیق و دقت به نهج‌البلاغه نگاه شود.

در ادامه مرتضی نجفی قدسی مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در مراسم سالگرد امام راحل، این فرمایشات را بسیار مهم دانست که وضع کشور را از موضع انفعال خارج می‌کند و در این زمینه افزود: رهبر انقلاب در این سخنرانی دستورات صریحی دادند و ارشادات روشنی کردند، و تأکید فرمودند دشمن در صدد است نقاط قوت نظام اسلامی و عناصر اقتدار ملی را به نقاط ضعف و چالش بر انگیز تبدیل کند تا جامعه نسبت به آنها بدبین و دلسرد شوند و در ادامه بیاناتشان از پیشرفت‌های هسته‌ای، توانایی‌های موشکی و دفاع از ملت‌های مظلوم را بعنوان نقاط قوت نظام ذکر کردند.

خبرگزاری فارس :
خبرگزاری ایکنا :
خبرگزاری ایرنا :