85
مسند حضرت عبد العظيم حسني (ع)

برادرت ابو الحسن چه عملى انجام داد ؟ ، گفتم برادرم از دنيا رفت ، گفت از كجا اين مطلب را فهميدى ؟ فرمود : به او گفتم : اموال آن حضرت را تقسيم كردم و زنان او را شوهر دادم ، و ناطق بعد از او نيز به نطق و سخن آمد ، گفت : ناطق بعد از او كدام است ، گفتم فرزندش على ، گفت : او چه كارى انجام داد ، گفتم : او نيز درگذشت ، گفت : از كجا دانستى كه او درگذشته ، گفتم : اموال او را تقسايم كردم و زنانش را تزويج نمودم و ناطق بعد از او نيز سخن گفت ، گفت : ناطق بعد از او كيست ؟ گفتم : فرزندش ابو جعفر گفت : تو در اين سن و سال و موقعيت اجتماعى كه دارا هستى و عزت و شانى كه دارى پدرت هم جعفر بن محمّد است با همه اين فضائل در باره اين كودك اين مطلب را مى گويى . على بن جعفر گفت : به اين مرد گفتم : من تو را شيطانى ميبينم . راوى گويد : پس از اين على بن جعفر محاسن خود را در دست گرفت و بطرف آسمان بلند نموده و پس از آن فرمود : در صورتيكه خداوند مرا براى اين امر (امامت) شايسته نداند و أبو جعفر را با همه كودكيش شايسته بداند من چاره اى جز تسليم در برابر مشيت پروردگار ندارم.
ابو عبد اللّه حسين بن موسى بن جعفر گويد : من در مدينه خدمت حضرت ابو جعفر جواد عليه السلام بودم ، وعلى بن جعفر نيز در خدمت آن بزرگوار بودند ، مردى از اعراب در آن مجلس نشسته بود ، مرد عرب پرسيد اين جوان كيست ؟ ـ و با دست اشاره به حضرت جواد نمود ـ گفتم : اين وصى رسول خداست ، گفت : سبحان اللّه رسول خدا اكنون دويست سال است از جهان رفته ، واين جوان است پس چگونه ميتواند وصى آن حضرت باشد ؟ گفتيم : اين وصى على بن موسى است ، و او وصى موسى بن جعفر ، و موسى وصى جعفر بن محمّد ، و جعفر وصى محمّد بن على ، و محمّد وصى على بن الحسين ، و على وصى حسين ، و حسين وصى حسن ، و حسن


مسند حضرت عبد العظيم حسني (ع)
84

جمله در كتاب التوحيد باب معانى الاسماء موجود است.

30 ـ على بن جعفر بن محمد عليهماالسلام

يكى از مشايخ حضرت عبدالعظيم كه بجلالت شان و مقام و شرافت نسب و طهارت خانوادگى و به علم و تقوى و صحت عقيده مشهور و معروف است ، على بن جعفر فرزند بزرگوار حضرت صادق و برادر جليل القدر حضرت أبو الحسن موسى بن جعفر عليهماالسلام مى باشد . اين سيد بزرگوار از روات بزرگ و مشايخ جليل القدر شيعه است ، وى از اصحاب حضرت رضا و حضرت جواد عليهماالسلام است و از برادرش حضرت موسى بن جعفر نيز رواياتى را نقل كرده ، علماى رجال و مشايخ محدثين وى را به عظمت و بزرگوارى ياد ميكنند.
شيخ طوسى در رجال خود او را از اصحاب حضرت صادق و كاظم و رضا عليهم السلام ذكر كرده ، و او را داراى كتاب و از موثقين شمرده است و در فهرست گفته : على بن جعفر از روات جليل القدر و ثقات محدثين است ، او كتابى در مناسك تأليف نموده و مسائلى هم از برادرش موسى بن جعفر عليه السلام جمع كرده است . كشى در رجال خود درباره او اخبارى نقل كرده كه به صحت عقيده وى دلالت كامل دارد ، اكنون ترجمه آن اخبار را در ذيل نقل مى كنيم.
شيخ كشى به طريق خود از على بن اسباط و غير آن از على بن جعفر بن محمّد روايت كرده كه آن جناب فرمود : شخصى كه به نظرم از واقفيه ۱ بود به من گفت :

1.واقفيه كسانى هستند كه به امامت حضرت رضا عليه السلام معتقد نيستند ، آنان عقيده دارند پس از حضرت موسى بن جعفر عليه السلام امام مفترض الطاعه اى نيست ، درباره توقف اين اشخاص مطالب و علل زيادى در كتب آمده كه نقل آنها در اين جا مناسبت ندارد.

  • نام منبع :
    مسند حضرت عبد العظيم حسني (ع)
    المجلدات :
    1
    الناشر :
    دارالحديث للطباعة و النشر
    مکان النشر :
    قم المقدسة
    تاریخ النشر :
    1382 ش
    الطبعة :
    الاولي
عدد المشاهدين : 36848
الصفحه من 312
طباعه  ارسل الي