87
مسند حضرت عبد العظيم حسني (ع)

اصحاب حضرت صادق و كاظم و رضا عليهم السلام بدانيم.
كلينى ـ رحمة اللّه عليه ـ در كافى ـ باب النص على الجواد ـ به سند خود از محمّد بن حسن عمار ۱ روايت كرده كه او گفت : در مدينه خدمت على بن جعفر نشسته بودم ، و مدت دو سال بود كه از او اخذ حديث مى نمودم ، وى حديث برادرش موسى بن جعفر را بر من املاء ميكرد ، در اين هنگام حضرت ابو جعفر جواد بر او وارد شد در حاليكه او در مسجد پيغمبر نشسته بود ، موقع ورود حضرت جواد على بن جعفر بدون كفش و رداء به طرف آن حضرت شتافت و دست مباركش را بوسيد و او را تعظيم نموده.
حضرت جواد عليه السلام فرمود : اى عم بنشين خداوند تو را رحمت كند ، على بن جعفر عرض كرد : آقاى من چگونه بنشينم در حاليكه شما ايستاده ايد ، موقعى كه على بن جعفر نزد اصحابش برگشت آنان وى را مورد توبيخ و سرزنش قرار دادند و گفتند : تو عموى پدر او هستى ، وبا وى اين گونه رفتار ميكنى ، على بن جعفر فرمود : شما ساكت شويد وقتيكه خداوند مرا با اين محاسن سفيد براى اين امر (امامت) اهليت ندهد ـ در اين هنگام على بن جعفر دست خود را به محاسن خويش گرفته بود ـ و اين جوان را لايق اين مقام بداند و او را امامت عطا كند من منكر فضل و مقام او باشم ؟! من به خدا پناه ميبرم از اين سخنى كه بر زبان رانديد ، من يكى از بندگان او هستم.
وحيد بهبهانى ـ رضوان اللّه عليه ـ از جد خود مجلسى نقل كرده كه فرمود : عظمت و بزرگوارى على بن جعفر بالاتر از اين است كه ذكر شود ، و قبر او در قم مشهور است ، و من شنيدم كه اهل كوفه از او خواهش كردند كه در شهر آنها اقامت كند و او

1.محمّد بن حسن بن عمار از مجاهل است ، و جز اين روايت كه در كافى از او رسيده در كتب ديگر از وى مطلبى ذكر نشده ، و از حالات او اطلاع درستى در دست نيست.


مسند حضرت عبد العظيم حسني (ع)
86

وصى اميرالمؤمنين على بن ابى طالب و على بن ابى طالب وصى رسول خدا ، راوى گويد : در اين هنگام طبيبى وارد شد تا آن حضرت را فصد نمايد ، در اين موقع على بن جعفر به پا خواست و به آن حضرت عرض كرد : آقاى من خوب است طبيب قبلاً رگ مرا بزند تا سوزش و حرارت آهن را قبل از شما بچشم.
راوى خبر گويد : طبيب رگ آن حضرت راقع كرد ، پس از اين حضرت جواد اراده خروج از مجلس را نمود ، على بن جعفر از جاى خود حركت كرد و كفشهاى آن حضرت را جلوى قدمش نهاد.
نجاشى در رجال خود گويد : على بن جعفر بن محمّد بن على بن الحسين مكنى به ابو الحسن در ناحيه « عريض » از نواحى مدينه ساكن شد و او در مسائل حلال و حرام كتابى تأليف كرده و سپس طريق خود را باو ميرساند.
علامه حلى قدس سره در خلاصه الأقوال فرموده : على بن جعفر از اصحاب حضرت رضا عليه السلام است ، سپس اشاره به رواياتيكه از شيخ كشى نقل شد نموده و بعد گفته : شان او اجل است از اين كه مطلبى درباره وى گفته شود.
شيخ مفيد در كتاب ارشاد ضمن حالات فرزندان حضرت صادق عليه السلام درباره على بن جعفر چنين بيان داشته : على بن جعفر ـ رضى اللّه عنه ـ از روات احاديث ، نيكو روش ، بسيار با ورع ، كثير الفضل و همواره ملازم برادرش موسى عليه السلام بوده و از آن حضرت روايات زيادى نقل نموده است.
شهيد در تعليقه خود گويد : على بن جعفر راوى پدر و برادرش بوده و اكثر روايات او از برادرش موسى بن جعفر عليه السلام : است ، و اختصاص دادن او را به حضرت رضا عليه السلام جايز نيست ، او كتابى دارد كه از پدر و برادر خود روايت نموده ، البته او حضرت رضا را نيز درك كرده و از او روايت مى كند ، بنابر اين لازم است كه او را از

  • نام منبع :
    مسند حضرت عبد العظيم حسني (ع)
    المجلدات :
    1
    الناشر :
    دارالحديث للطباعة و النشر
    مکان النشر :
    قم المقدسة
    تاریخ النشر :
    1382 ش
    الطبعة :
    الاولي
عدد المشاهدين : 36846
الصفحه من 312
طباعه  ارسل الي