۳۹۰.امام صادق عليه السلام :ما ، واليان امر الهى و گنجوران دانش خدا و ظرف وحى خداونديم .
۳۹۱.امام صادق عليه السلام :خداوند ـ تبارك و تعالى ـ ما را براى خود برگزيد و سپس ما را برگزيده مردمان و معتمدان بر وحى و گنجوران زمين و جايگاه راز و ظرف علم خود قرار داد .
۳۹۲.مقتضب الأثرـ به نقل از وهب بن منبّه، در يادكرد آنچه به موسى عليه السلام وحى شد ـ :به ذكر ايشان (محمّد و اوصياى پس از او) متوسّل شو ؛ چرا كه آنها گنجوران علم من و ظرف حكمت من و كان پرتو من اند .
۳۹۳.الاحتجاجـ به نقل از فاطمه صغرا كه پس از رويداد كربلا و آنچه بر اهل بيت گذشت ، به اهل كوفه چنين خطاب كرد ـ :امّا پس از سپاس خداوند ، اى كوفيان! اى اهل نيرنگ و دغل و خودپسندى! ما خاندانى هستيم كه خداوند ، ما را با شما و شما را با ما آزمود . پس آزمون ما را خوب قرار داد و علم خود را در ميان ما گذاشت و فهمش را نزد ما نهاد . ما ظرف دانش و فهم و حكمت اوييم و حجّت اوييم در زمين در بلاد او براى بندگانش . خداوند، ما را به سبب كرامت خود، ارجمند داشته و به سبب پيامبرش ما را بر بسيارى از خلايقش برترى داده است .
4 / 1 ـ 3
وارثان دانش پيامبران
۳۹۴.امام باقر عليه السلام :پيامبر خدا صلى الله عليه و آله فرمود : «نخستين جانشينى كه بر زمين بود ، هِبَةُ اللّه پسرِ آدم عليه السلام بود و پيامبرى رحلت نكرده است ، مگر آن كه جانشينى داشته است . شمارِ همه پيامبران، صد و بيست هزار پيامبر بوده كه پنج تن از ايشان : نوح ، ابراهيم ، موسى ، عيسى و محمّد عليهم السلام ، اولو العزم بوده اند .
على بن ابى طالب ، به منزله هبة اللّه براى محمّد است و دانش [همه] اوصيا و دانش كسانى را كه پيش از او بوده اند ، به ارث برده است و محمّد ، دانش پيامبران و رسولان پيش از خود را به ارث برده است» .