اهل بیت علیهم السلام 3 - صفحه 65

۱۲۹۰.عيون أخبار الرضا عليه السلامـ به نقل از ابو هاشم جعفرى ـ :از امام رضا عليه السلام در باره غاليان و مفوّضه (معتقدان به تفويض ، در مقابل جبريّه) پرسيدم . فرمود : «غاليان، كافرند و مفوّضه، مشرك . هر كس با آنان هم نشينى يا آميزش كند يا با آنان بر سر يك سفره بنشيند يا رابطه بر قرار كند يا به آنان زن دهد يا از آنان زن بگيرد يا امانتدارشان شود يا به آنان امانت سپارد يا سخنشان را تصديق كند يا با نيم كلمه اى يارى شان رساند ، از ولايت خداى عز و جل و ولايت پيامبر خدا و ولايت ما اهل بيت خارج مى شود» .

۱۲۹۱.امام رضا عليه السلامـ به حسين بن خالد ـ :هر كه معتقد به تشبيه و جبر باشد ، كافر و مشرك است و ما در دنيا و آخرت از او بيزاريم . اى پسر خالد! غاليان ، اخبار مربوط به تشبيه و جبر را از قول ما جعل كرده اند ؛ همانان كه عظمت خداى بزرگ را پايين آورده اند . پس هر كه دوستدار آنان باشد ، دشمن ماست و هر كه دشمن آنان باشد ، دوستدار ماست . هر كه به آنان محبّت ورزد ، با ما دشمنى كرده است و هر كه با آنان دشمنى كند ، به ما محبّت ورزيده است . هر كه با آنان پيوند بر قرار كند ، از ما بريده است و هر كه از آنان ببُرد ، با ما پيوند بر قرار كرده است . هر كه به آنان جفا كند ، به ما نيكى كرده و هر كه به آنان نيكى كند ، به ما جفا كرده است . هر كه به آنان احترام گذارد ، به ما بى احترامى كرده است و هر كه به آنان بى احترامى كند ، به ما احترام گذاشته است . هر كه آنان را بپذيرد ، دستِ رد به سينه ما زده است و هر كه دست رد به سينه آنان زند ، ما را پذيرفته است . هركه به آنان خوبى كند ، به ما بدى كرده است و هر كه به آنان بدى كند ، به ما خوبى كرده است . هر كه آنان را تصديق كند ، ما را تكذيب كرده است و هر كه آنان را تكذيب كند ، ما را تصديق كرده است . هر كه به آنان عطا كند ، ما را محروم كرده است و هر كه آنان را محروم كند ، به ما عطا كرده است . اى پسر خالد! كسى كه شيعه ماست ، هرگز از اين جماعت ، دوست و ياورى براى خود نمى گيرد .

13 / 4

هلاكت غالى

۱۲۹۲.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :اى على! تو در يك مورد ، همانند عيسى بن مريم خواهى شد : عدّه اى دوستدار او شدند و در اين دوستى ، چندان زياده روى كردند كه تباه شدند و گروهى با او دشمنى كردند و در اين دشمنى ، راه افراط پيمودند و در نتيجه تباه گشتند و جماعتى هم در باره او راه اعتدال در پيش گرفتند و رَستند .

صفحه از 116