امام علی علیه السلام
(النبی ص) كانَ دائِمَ البِشرِ، سَهلَ الخُلُقِ، لَيِّنَ الجانِبِ لَيسَ بِفَظٍّ ولا غَليظٍ ولا صَخَّابٍ ولا فَحَّاشٍ ولا عَيَّابٍ ولا مَزّاحٍ ولا مَدَّاحٍ، يَتَغافَلُ عَمَّا لا يَشتَهي، فَلا يُؤيِسُ مِنهُ، ولا يُخَيِّبُ فيهِ مُؤَمِّليهِ .
(پیامبر اکرم ص) پيوسته،خوش رو و ملايم و خوش برخورد بود .سختگير و خشن، داد و فريادكن و بد زبان نبود. عيبجويى نمىكرد. خيلى شوخى نمىكرد، و از كسى خيلى تعريف نمىنمود. در مقابل آنچه دوست نمىداشت، خود را به غفلت مىزد و به روى خود نمىآورد. كسى از وى نااميد نمىشد و آرزومندانش، محروم نمىشدند.
عيون أخبار الرضا : ج 1 ص 316 ح 1
واژه «تبليغ» ، از ريشه «بلوغ» و «بَلاغ» به معناى رساندن كاملِ پيام ، خبر ، انديشه و سخن به ديگرى است و «مبلّغ» ،كسى است كه با همه توان ، تلاش مى كند تا موادّ تبليغى همراه خود را به مقصد نهايى ـ كه انديشه و دل مخاطب است ـ ، برساند .