فضايل و ويژگى هاى شب قدر - صفحه 31

۶۵۰.تفسير القمّى:درباره اين آيه كه : « در آن شب ، فرشتگان و روح فرود مى آيند» فرمود: «فرشتگان و روح القدس بر امام زمان فرود مى آيند و آنچه را از اين كارها نوشته اند ، به وى تحويل مى دهند».

ه ـ آن شب ، تا دميدن سپيده ايمن است

۶۵۱.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله:شيطان در اين شب ، بيرون نمى آيد تا آن كه سپيده اش تابان شود و در آن شب ، او نمى تواند كسى را فلج يا دردمند سازد ، يا فسادى بر كسى وارد آورد. و در آن ، جادوى هيچ جادوگرى كارگر نمى شود.

۶۵۲.امام سجّاد عليه السلام ـ در دعاى خويش هنگام شروع ماه رمضان ـ :سپس از شب هاى اين ماه ، يك شب را بر شب هاى هزار ماه ، برترى داد و آن را «شب قدر» ناميد. در آن شب ، فرشتگان و «روح» به فرمان پروردگارشان براى هر كارى فرود مى آيند. [ آن شب ،] ايمن و پيوسته خجسته است ، تا دميدن سپيده ، بر هر كس از بندگانش كه بخواهد ، طبق تقديرى كه استوار داشته است.

۶۵۳.امام صادق عليه السلام:[ امام] سجّاد عليه السلام مى گفت: « « ما آن را در شب قدر نازل كرديم» . خداوند ، راست فرمود. خداوند ، اين آيه را در شب قدر فرو فرستاد كه : « تو چه دانى كه شب قدر چيست؟» .
پيامبر خدا عرض كرد: نمى دانم.
خداوند فرمود: « شب قدر ، بهتر از هزار ماه است» كه در آنها شب قدر نباشد.
به پيامبر خدا فرمود: آيا مى دانى كه چرا آن شب ، بهتر از هزار شب است؟
عرض كرد: نه.
فرمود: براى آن كه «در آن شب، فرشتگان و روح به فرمان پروردگارشان براى هر كارى فرود مى آيند» و وقتى خداوند به چيزى اجازه دهد ، به آن راضى است.
« آن شب تا دميدن سپيده ، ايمن است» . خداوند مى فرمايد: اى محمّد! فرشتگان من و روح من ، از اوّلين لحظه اى كه فرود مى آيند ، تا دميدن سپيده ، سلام مرا به تو مى رسانند » .

صفحه از 37