۴۷.امام على عليه السلامـ در توصيف شيعيان اهل بيت عليهم السلام ـ :از نشانه هاى هر يك از آنان ، اين است كه او را در دين ، نيرومند مى يابى ، ... از نيكوكارانِ پيش از خود الگو مى گيرد ، و خود براى كسانى كه پس از او مى آيند و طالب نيكوكارى هستند ، الگوست .
اينان ، كارگزاران خداوند و حاملانِ فرمان و طاعت او ، و چراغ هاى (روشنى بخش) زمين او و آفريدگانش هستند. اينان ، شيعيان و دوستداران ما هستند ، و از مايند و با مايند. وه كه مرا چه شوقى به ديدار آنان است!
۴۸.امام على عليه السلامـ در توصيف مؤمن ـ :اگر از كسى دورى مى كند ، دورى كردنش ، از سر نفرت و پاكيزه ماندن است ، و اگر به كسى نزديك مى شود، نزديك شدنش ، از روى نرمى و مهربانى . دورى گزيدنش ، از روى تكبّر و خودبرتربينى نيست ، و نزديك شدنش ، از سر فريب و نيرنگ كارى نيست ؛ بلكه به نيكوكارانِ پيش از خود ، اقتدا مى كند. پس ، او براى نيكوكارانى كه پس از وى مى آيند ، پيشوا [ و الگو ]ست .
۴۹.امام على عليه السلام :در خوبى ، پيرو باشى ، بهتر از آن است كه در بدى ، پيشوا باشى .
۵۰.امام على عليه السلام :كسى كه كارهاى نيكى از خود بر جاى نهاده كه سرمشق ديگران قرار مى گيرند ، هرگز نمرده است [و] كسى كه حكمتى [ يا دانشى ]را نشر دهد ، به سبب آن ، نامش ماندگار مى شود . ۱
۵۱.امام على عليه السلامـ در ديوان منسوب به ايشان ـ :رفتند آن مردانى كه كارهايشان الگو بود
و با هر كار ناپسندى ، سر ناسازگارى داشتند
و من ماندم در ميان جماعتى كه يكديگر را
مى ستايند تا زشتكارى از زشتكارى ، دفاع كند
كوره راه ها را پيمودند و صبحگاهان
از شاه راه ، به دور افتاده بودند .
1.يا : و نيز كسى كه حكمتى را نشر دهد كه به سبب آن از او نام برده شود ، هرگز نمرده است .