اشک ریختن (بکاء) - صفحه 35

۴۴.امام على عليه السلام :همه خوبى ها در سه چيز، جمع شده اند : نگاه و سكوت و سخن ؛ زيرا هر نگاهى كه در آن عبرت آموختن نباشد، آن نگاه بيهوده است ، و هر سخنى كه در آن ياد [خدا] نباشد، ياوه است ، و هر سكوتى كه در آن انديشيدن نباشد، غفلت است . پس خوشا به حال كسى كه نگاهش عبرت باشد ، و سكوتش انديشيدن ، و سخنش ياد خدا ، و بر خطاهايش بگريد ، و مردم از شرّ او در امان باشند !

۴۵.امام زين العابدين عليه السلام :سه چيز، نجات دهنده مؤمن اند : باز داشتن زبانش از مردم و غيبت كردن آنها ، سرگرم كردن خود به آنچه براى آخرت و دنيايش سودمند است ، و بسيار گريستن بر خطاها و گناهانش .

۴۶.امام صادق عليه السلام :پروردگارا ! چگونه من كه در پى هوس هاى دنيوى هستم و بر ناكامى خويش در رسيدن به آنها گريه مى كنم ، بر نافرمانى ها و تقصيرهايم كه موجب افسوس هاى سخت خواهد شد ، گريه نكنم ؟!

۴۷.امام صادق عليه السلام :شب بيست و سوم ماه رمضان، شب جُهَنى ۱ است . در اين شب، هر گونه كارى به نحوى استوار فيصله مى يابد ، و بلاها و مرگ ها و اجل ها و روزى ها و قضاها و هر آنچه خداوند عز و جل در اين شب تا چنين شبى در سال آينده پديد مى آورد ، ثبت مى شود . پس خوشا به حال بنده اى كه اين شب را با ركوع و سجود احيا بدارد ، و خطاها و گناهانش را پيش چشم خويش آورد و بر آنها بگريد ! اگر چنين كند، اميدوارم كه به خواست خداوند، نوميد نشود .

1.جُهَنى ، لقب يكى از صحابه است و شب بيست و سوم ماه رمضان را به سبب نسبت دادن به او، «ليلة الجُهَنى» گفته اند . دليلش اين است كه به پيامبر خدا صلى الله عليه و آله گفت : منزلم از مدينه دور است . [بين سه شب قدر،] يك شب را بفرماييد كه در آن شب بيايم . پيامبر صلى الله عليه و آله شب بيست و سوم را براى او تعيين نمود .

صفحه از 262