۱۴۳۹.امام صادق عليه السلامـ به نقل از پدرانش عليهم السلام ـفرمود : زنى را كه در ميان قوم و قبيله خود شرافت و حرمتى داشت به جرم دزدى نزد رسول خدا صلى الله عليه و آله آوردند، پيامبر صلى الله عليه و آله فرمان داد دست او را قطع كنند . عده اى از قريش نزد پيامبر آمدند و عرض كردند : اى پيامبر خدا! دست زن شريفى مثل او را به خاطر خطاى كوچكى قطع مى كنى؟!
فرمود : آرى ، پيشينيان شما به سبب چنين كارى به نابودى افتادند . آنها حدود (كيفرها) را درباره ضعيفانشان اعمال مى كردند و با قدرتمندان واشراف خود، كارى نداشتند ؛ از اين رو هلاك گشتند .
476 ـ در حدّ ، نه وساطت پذيرفته است و نه ضمانت و نه سوگند
۱۴۴۰.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :هركس با وساطت خودمانع جارى شدن حدّى از حدود الهى شود پيوسته در خشم الهى به سر برد تا آن كه وساطتش را پس بگيرد .
۱۴۴۱.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :در حدّ، نه وساطت پذيرفته است، نه كفالت و نه سوگند .
۱۴۴۲.امام على عليه السلام :در هيچ حدّى از حدود ، كفالت وجود ندارد .
۱۴۴۳.امام صادق عليه السلام از پدرش از پدرانش از رسول خدا صلى الله عليه و آله نقل كرد كه آن حضرت از شفاعت كردن در حدود نهى نمود، آنگاه امام عليه السلام فرمود:هركس براى اجرا نشدن حدى از حدود الهى پادر ميانى كند و در راه از كار انداختن حدوداو بكوشد، خداوند متعال در روز قيامت عذابش كند .
477 ـ نهى از تأخير در اجراى حدود
۱۴۴۴.امام باقر عليه السلام :سه نفر شهادت دادند كه مردى زنا كرده است . امير المؤمنين عليه السلام فرمود : نفر چهارم كجاست ؟ گفتند : الان مى آيد . امير المؤمنين عليه السلام فرمود : اين سه نفر را حدّ [قذف] بزنيد ؛ زيرا در حدود حتى يك لحظه مهلت روا نيست.
478 ـ نهى از تجاوز كردن از حدود
قرآن :
«اينها حدود خداست ، از آنها تجاوز مكنيد و هركس از حدود خدا فراتر رود، آنان همان ستمكارانند» .
حديث :
۱۴۴۵.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :[در روز قيامت] حاكمى را كه يك تازيانه از حدّ كاسته است مى آورند . او مى گويد : پروردگارا ! از روى دلسوزى به بندگانت اين كار را كردم . خداوند به او مى فرمايد : آيا تو به آنان از من دلسوزترى؟ ! آن گاه دستور داده مى شود او را در آتش افكنند . سپس كسى را كه يك تازيانه بيشتر زده است مى آورند . او نيز مى گويد : براى آن تازيانه اى بيشتر زدم تا از گناهانت باز ايستند! پس فرمان مى رسد كه او را نيز در آتش افكنند.
۱۴۴۶.امام باقر عليه السلام :اميرالمؤمنين عليه السلام به قنبردستور داد مردى را حدّ بزند . قنبر از روى عصبانيت سه تازيانه بيشتر زد. على عليه السلام قنبر را با سه تازيانه قصاص كرد .
479 ـ جارى كردن حد در سرزمين دشمن
۱۴۴۷.امام على عليه السلام :در سرزمين دشمن بر هيچ كسى حدّى جارى نمى كنم تا زمانى كه از آن جا خارج شود ؛ زيرا ممكن است غيرتى شود و به دشمن بپوندد .