15 ـ پافشارى
۲۱۴۶.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :خدا رحمت كند بنده اى را كه از خداوند عز و جل حاجتى بخواهد و در دعا [براى آن حاجت ]پافشارى كند ، خواه دعايش اجابت شود و يا نشود .
۲۱۴۷.امام باقر عليه السلام :به خدا سوگند هيچ بنده مؤمنى در حاجت خود به درگاه خداوند عز و جل اصرار نورزد، مگر آن كه حاجتش را بر آورد .
696 ـ امورى كه بايد دعا كننده ترك كند
1 ـ دعا براى چيزهاى ناشدنى و ناروا
۲۱۴۸.امام على عليه السلام :اى كسى كه دعا مى كنى! آنچه را ناشدنى و نارواست از خدا مخواه .
2 ـ شتاب داشتن
۲۱۴۹.الكافىـ به نقل از أبو بصير ـاز امام صادق عليه السلام : مؤمن به مدد رحمت خداوند پيوسته در خير و اميدوارى است مادام كه عجله نشان ندهد و نوميدانه دست از دعا نكشد . [راوى مى گويد : ]عرض كردم : چگونه عجله نشان مى دهد؟ فرمود : مى گويد: مدّتهاست دعا مى كنم و اجابتى نمى بينم.
3 ـ صلاح كار خود را به خدا نياموزد
۲۱۵۰.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :خداوند تبارك و تعالى فرموده است : اى آدميزاد! از فرمانى كه به تو داده ام اطاعت كن و صلاح كار خود را به من نياموز .
697 ـ كسى كه حاجتش بى درخواست برآورده مى شود
۲۱۵۱.بحار الأنوار به نقل از ابو حمزه :خداوند به داوود عليه السلام وحى فرمود كه : اى داوود! هيچ بنده اى نيست كه از فرمان من اطاعت كند ، مگر آن كه خواسته او را پيش از آن كه بگويد برآورم و پيش از آن كه مرا بخواند پاسخش گويم .
۲۱۵۲.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :خداوند مى فرمايد : هر كس چنان به ياد من باشد كه فراموش كند چيزى از من بخواهد، بالاتر از آن چيزى را كه به سؤال كنندگان مى دهم، به او عطا كنم .
۲۱۵۳.فاطمه زهرا عليهاالسلام :هر كه عبادت خالصانه خود را به درگاه خدا فرا برد ، خداوند عز و جل بهترين چيزى را كه به صلاح اوست برايش فرو فرستد .
698 ـ نقش خشنودى و نااميدى در اجابت دعا
۲۱۵۴.امام حسن عليه السلام :كسى كه در دلش هوايى جز خشنودى [خدا] نگذرد، من ضمانت مى كنم كه خداوند دعايش را مستجاب كند .
۲۱۵۵.امام زين العابدين عليه السلام :هر كه در هيچ كارى به مردم اميد نبندد و همه كارهاى خود را به خداوند عز و جلواگذارد، خداوند هر خواسته اى كه او داشته باشد اجابت كند .
699 ـ كسى كه دعاهايش مستجاب مى شود
۲۱۵۶.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :از نفرين پدر بترسيد كه آن از شمشير برنده تر است .
۲۱۵۷.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :دعاى كودكان امّت من ، در صورتى كه به گناهان آلوده نشده باشند ، مستجاب مى شود .
۲۱۵۸.امام حسن عليه السلام :كسى كه قرآن بخواند دعايى مستجاب دارد ، زود يا دير .
ر.ك : ستمگرى ، باب 1206 .