15
تحقيق در تفسير ابوالفتوح رازي ج1

حقوقى، سپس ضمن سفر به امريكا، در شهر لس آنجلس ساكن شد و به عنوان رئيس دانشكده مطالعات و تحقيقات اسلامى آن جا برگزيده شد كه حاصل اين اقامت، ايراد بيش از يك هزار سخنرانى علمى در زمينه هاى ادبيات فارسى، عرفان، متون اسلامى و... بود.
وى در چهارمين سال اقامت در غرب، به دعوت سفير و نماينده سياسى ايران در سازمان ملل به وطن بازگشت و در دانشگاه تهران به عنوان استاد بازنشسته به تدريس ادبيات و عرفان پرداخت و در دانشگاه آزاد اسلامى با سِمت عضو هيئت علمى در دانشكده هاى ادبيات، حقوق و علوم سياسى به تدريس مشغول شد.
دكتر عسكر حقوقى، حدود دويست جلد كتاب، رساله تحقيقى و علمى در زمينه هاى ايران شناسى و اسلام شناسى نوشته است كه برخى از آنها به زبان هاى فارسى و فرانسه منتشر شده است كه فهرستى از آنها پس از اين، خواهد آمد. ۱
دكتر عسكر حقوقى، سرانجام پس از يك عمر تلاش و كوشش در پيشبرد معارف اسلامى و ايرانى، در سال 1380ش، از دار فانى به دار باقى شتافت و در بهشت زهراى تهران آرميد.

آثار دكتر عسكر حقوقى

دكتر عسكر حقوقى از نوزده سالگى دست به قلم برد و در سال 1318ش، فرمان حضرت على عليه السلام به مالك اشتر، استاندار مصر را ترجمه كرد. گفته شده كه وى داراى حدود دويست جلد كتاب و رساله تحقيقى و علمى در زمينه هاى مختلف به

1.براى اطلاع بيشتر از زندگى نامه مؤلّف، ر. ك: تاريخ انديشه هاى سياسى در ايران و اسلام (فلسفه سياسى اسلام)، عسكر حقوقى، تهران: هيرمند، ۱۳۷۴ش، مقدّمه (زندگى نامه مؤلّف).


تحقيق در تفسير ابوالفتوح رازي ج1
14

گرفت. وى از سپتامبر سال 1961 (شهريور 1341ش) از طرف دانشگاه تهران براى تصدّى كرسى زبان و ادبيات فارسى در دانشگاه معتبر و كهن سال استراسبورگ فرانسه (كه پس از جنگ جهانى اوّل، تعطيل شده بود)، به آن كشور رفت و مأموريت يافت تا ضمن عزيمت بدان جا، كُرسى ادبيات فارسى را مجدّدا احيا كند. چندى بعد، انستيتو زبان و فرهنگ و تمدّن ايرانى در استراسبورگ تأسيس شد و گروهى از دانشجويان ايرانى، افغان، فرانسوى و عرب در آن، مشغول به تحصيل شدند و تدريس زبان فارسى در مدارس فرانسه رسميت يافت.
كتاب خانه مؤسّسه زبان و ادبيات و فرهنگ و تمدّن ايرانى، در پنج زبان تأسيس گرديد و انتشارات دوزبانه فارسى ـ فرانسه در اين مركز، تأسيس شد. سردبيرى اين انتشارات نيز با حقوقى بود. از جمله فعاليت هاى اين مؤسّسه، برگزارى دو نمايشگاه بزرگ آثار هنرى ايران در دانشگاه استراسبورگ بود.
دكتر حقوقى، پس از چهار سال به ايران بازگشت و در دانشكده ادبيات دانشگاه تهران، مشغول به تدريس شد. سپس، طى حكمى از سوى دانشگاه تهران، نامزد تصدّى كُرسى زبان و ادبيات فارسى در دانشگاه بيروت و راهى آن ديار شد؛ امّا به علّت تيرگى روابط سياسى دو كشور، مأموريت وى در دانشگاه بيروت، ناتمام ماند و او، ضمن بازگشت به ايران، مجدّدا در دانشكده ادبيات، مشغول به تدريس شد.
وى در سال 1351ش، با سِمت استادى در دانشكده علوم سياسى و اجتماعى، بيش از هفت سال به تدريس فلسفه سياسى اسلام و نيز ادب، زبان فرانسه و عرفان پرداخت. وى در سال 1358 به فرانسه رفت و ضمن اقامت در پاريس با استفاده از كتاب خانه ملّى آن شهر، مشغول نگارش كتاب چهره راستين محمد صلى الله عليه و آله در بيش از يك هزار صفحه و چند هزار ارجاع شد.

  • نام منبع :
    تحقيق در تفسير ابوالفتوح رازي ج1
    سایر پدیدآورندگان :
    زماني نژاد، علي اكبر
    تعداد جلد :
    2
    ناشر :
    سازمان چاپ و نشر دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1384
    نوبت چاپ :
    اوّل
تعداد بازدید : 115893
صفحه از 504
پرینت  ارسال به