۱۷۹۲.سعيد گفت:رسول را صلى الله عليه و آله پرسيدم از اين آيه ۱ ، گفت: «آنان باشند كه نماز تأخير كنند از اوّل وقت».
(تفسير ابوالفتوح رازى ۲ ، ج 5، ص 591)
۱۷۹۳.بريده اسلمى روايت كرد كه چون اين آيه آمد، رسول صلى الله عليه و آله گفت:«اللّه اكبر اين آيه شما را بهتر است از آنكه هر يكى از شما را مثل ملك دنيا بودى. مراد به اين آيه آن كس است كه اگر نماز كند، اميدى ندارد به خيرش و اگر رها كند، نترسد از شرّش».
(تفسير ابوالفتوح رازى ۳ ، ج 5، ص 591)
۱۷۹۴.سعيد المسيّب گفت از عايشه كه او گفت از رسول صلى الله عليه و آله پرسيدم كه ماعون چه باشد؟ گفت:«چيزى كه به او انتفاع گيرند و حلال نباشد منع كردن از كس چون آب و آتش و نمك».
(تفسير ابوالفتوح رازى ۴ ، ج 5، ص 592)
۱۷۹۵.روايت است از ابو اُمامه، از أُبَىِّ كعب كه رسول صلى الله عليه و آله گفت:«هر كه او «انّا أعطينا»۵ بخواند، خداى تعالى او را از جويهاى بهشت آب دهد و به عدد هر قربانى كه روز عيد كردند و كنند، او را ده حسنه بنويسند از جمله مسلمانان و اهل كتاب و مشركان».
(تفسير ابوالفتوح رازى ۶ ، ج 5، ص 592)
۱۷۹۶.جابر بن مكحول روايت كرد كه رسول صلى الله عليه و آله گفت:«هر كه او اين سوره بخواند، خداى تعالى چندان ملك دهد او را در بهشت كه اگر وصف آن بر دفترها نويسند به چندان شتران، بر نتوانند گرفتن كه از مشرق تا مغرب برسد و هر دفترى چندان كه دنيا و هر چه در اوست».
(تفسير ابوالفتوح رازى ۷ ، ج 5، ص 592)
۱۷۹۷.رسول عليه السلام گفت:«كوثر جويى است در بهشت و حوضى كه خداى وعده داد كه امّت تو بر كنار او روند به عدد ستاره آسمان، و در كنار او اوانى و اقداح باشد.
گروهى به كناره آب كوثر فراز آيند. فرشتگان ايشان را برانند. من گويم: امّت من اند. گويند: از پس تو احداث كردند كه تو ندانى».