505
تحقيق در تفسير ابوالفتوح رازي ج2

۱۷۹۲.سعيد گفت:رسول را صلى الله عليه و آله پرسيدم از اين آيه ۱ ، گفت: «آنان باشند كه نماز تأخير كنند از اوّل وقت».

(تفسير ابوالفتوح رازى ۲ ، ج 5، ص 591)

۱۷۹۳.بريده اسلمى روايت كرد كه چون اين آيه آمد، رسول صلى الله عليه و آله گفت:«اللّه اكبر اين آيه شما را بهتر است از آنكه هر يكى از شما را مثل ملك دنيا بودى. مراد به اين آيه آن كس است كه اگر نماز كند، اميدى ندارد به خيرش و اگر رها كند، نترسد از شرّش».

(تفسير ابوالفتوح رازى ۳ ، ج 5، ص 591)

۱۷۹۴.سعيد المسيّب گفت از عايشه كه او گفت از رسول صلى الله عليه و آله پرسيدم كه ماعون چه باشد؟ گفت:«چيزى كه به او انتفاع گيرند و حلال نباشد منع كردن از كس چون آب و آتش و نمك».

(تفسير ابوالفتوح رازى ۴ ، ج 5، ص 592)

۱۷۹۵.روايت است از ابو اُمامه، از أُبَىِّ كعب كه رسول صلى الله عليه و آله گفت:«هر كه او «انّا أعطينا»۵ بخواند، خداى تعالى او را از جويهاى بهشت آب دهد و به عدد هر قربانى كه روز عيد كردند و كنند، او را ده حسنه بنويسند از جمله مسلمانان و اهل كتاب و مشركان».

(تفسير ابوالفتوح رازى ۶ ، ج 5، ص 592)

۱۷۹۶.جابر بن مكحول روايت كرد كه رسول صلى الله عليه و آله گفت:«هر كه او اين سوره بخواند، خداى تعالى چندان ملك دهد او را در بهشت كه اگر وصف آن بر دفترها نويسند به چندان شتران، بر نتوانند گرفتن كه از مشرق تا مغرب برسد و هر دفترى چندان كه دنيا و هر چه در اوست».

(تفسير ابوالفتوح رازى ۷ ، ج 5، ص 592)

۱۷۹۷.رسول عليه السلام گفت:«كوثر جويى است در بهشت و حوضى كه خداى وعده داد كه امّت تو بر كنار او روند به عدد ستاره آسمان، و در كنار او اوانى و اقداح باشد.
گروهى به كناره آب كوثر فراز آيند. فرشتگان ايشان را برانند. من گويم: امّت من اند. گويند: از پس تو احداث كردند كه تو ندانى».

1.مراد آيه: «الَّذِينَ هُمْ عَنْ صَلاتِهِمْ ساهُونَ» الماعون (۱۰۷): ۵ است.

2.روض الجنان، ج ۲۰، ص ۴۲۳.

3.همان، ص ۴۲۴.

4.همان، ص ۴۲۵.

5.الكوثر (۱۰۸): آيه ۱.

6.روض الجنان، ج ۲۰، ص ۴۲۶.

7.همان، ص ۴۲۶.


تحقيق در تفسير ابوالفتوح رازي ج2
504

۱۷۸۷.زِرِّ حُبيش روايت كرد از أُبَىِّ كعب از رسول صلى الله عليه و آله كه گفت:«هر كه او «لايلاف» بخواند، خداى تعالى به عدد هر كه به كعبه طواف كند در حج و عمره، ده حسنه بنويسد».

(تفسير ابوالفتوح رازى ۱ ، ج 5، ص 587)

۱۷۸۸.امّ هانى بنت ابى طالب روايت كرد كه رسول صلى الله عليه و آله گفت:«خداى تعالى قريش را تفضيل داد بر ديگر قبايل عرب به هفت چيز كه پيش از ايشان كس را نبود و پس از ايشان كس را نباشد: يكى آنكه مرا از ايشان كرد، دوم آنكه نبوّت در قبيله ايشان كرد، و خدمت كعبه، و مقام سقايت الحاج، و نصرت ايشان بر فيل، و امامت، در ايشان سورتى فرستاد كه كس را با ايشان شركتى نبود».

(تفسير ابوالفتوح رازى ۲ ، ج 5، ص 577 ـ 578)

۱۷۸۹.رسول صلى الله عليه و آله گفت:«ما فرزندان نضر بن كنانه ايم نسبت به مادر نكنيم با پدر نكنيم».

(تفسير ابوالفتوح رازى ۳ ، ج 5، ص 588)

۱۷۹۰.واثلة بن الاشفع روايت كرد كه رسول (عليه افضل الصلوة) گفت:«خداى تعالى از فرزندان اسماعيل، بنى كنانه را برگزيد و از بنى كنانه، قريش را و از قريش، بنى هاشم را و از بنى هاشم، مرا. فانا خيرهم نفساً وأباً وامّاً».

(تفسير ابوالفتوح رازى ۴ ، ج 5، ص 588 ـ 589)

۱۷۹۱.روايت است از أُبَىِّ كعب كه رسول صلى الله عليه و آله گفت:«هر كه او سوره «أرأيْتَ»۵ بخواند، خداى تعالى بيامرزد او را اگر زكات سال داده باشد».

(تفسير ابوالفتوح رازى ۶ ، ج 5، ص 590)

1.همان، ص ۴۱۵.

2.همان، ص ۴۱۵.

3.همان، ص ۴۱۷.

4.همان، ص ۴۱۷.

5.الماعون (۱۰۷): آيه ۱.

6.روض الجنان، ج ۲۰، ص ۴۲۲.

  • نام منبع :
    تحقيق در تفسير ابوالفتوح رازي ج2
    سایر پدیدآورندگان :
    علوي، ابوالحسن
    تعداد جلد :
    3
    ناشر :
    سازمان چاپ و نشر دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1384
    نوبت چاپ :
    اوّل
تعداد بازدید : 35642
صفحه از 647
پرینت  ارسال به