۵۵.رسول خدا صلى الله عليه و آله :امر كننده به نيكى ، به سان انجام دهنده آن است.
۵۶.رسول خدا صلى الله عليه و آله :راهنماى به خير ، به سان انجام دهنده آن است.
۵۷.رسول خدا صلى الله عليه و آله :هر كس به معروفى امر يا از منكرى نهى كند يا به خيرى راهنمايى يا اشاره كند، [ با انجام دهنده اين كارها] شريك است ؛ و هر كس به بدى فرمان دهد ، يا به آن راهنمايى يا اشاره كند ، [ با انجام دهنده آن] شريك است.
۵۸.رسول خدا صلى الله عليه و آله :سخت تر از يتيمىِ آن كه مادر و پدرش را از دست داده، يتيمىِ كسى است كه امامش را از دست داده و توان دسترسى به او را ندارد و در مسائل دينى اش حكم امام را نمى داند. آگاه باشيد! هركس از شيعيان ما كه دانا به علوم ما باشد، اين شخص جاهل به شريعت ما و دور افتاده از حضور ما، چون يتيمى در دامن اوست . بدانيد هر كس او را هدايت و ارشاد كند و شريعت ما را به او بياموزد ، در رفيق اعلى ۱ با ما خواهد بود.
۵۹.امام على عليه السلام :هر كس از شيعيان ما كه عالم به شريعت ما باشد و شيعيانِ كم اطلاع ما را از تاريكى جهلشان به روشنايى دانشى كه ما ارزانى اش داشته ايم ، رهنمون شود، روز قيامت ، در حالى مى آيد كه بر سرش تاجى از نور خواهد داشت كه براى مردم تمام عرصات [ قيامت] ، روشنايى خواهد داد ، و جامه اى [ بر تن ]خواهد داشت كه ارزش كوچك ترين نخ آن از تمام دنيا فزون تر باشد.
آن گاه ، ندا كننده اى ندا مى دهد : اى بندگان خدا! اين شخص عالم ، از شاگردان يكى از عالمان آل محمّد است . هان! هر كس را كه او در دنيا از سرگردانى جهالت خارج ساخته، [ اينك] به نور او چنگ زند تا وى را از سرگردانى تاريكى اين عرصات به بوستان هاى بهشتْ بيرون برَد . [ بدين ترتيب] كسانى كه وى در دنيا چيزى به آنان آموخته، يا قفل جهلى از قلبشان گشوده يا شبهه اى از آنان برطرف ساخته است ، بيرون مى آيند.