تازه هاي نشر - صفحه 215

صورت درس خارج و استدلالى آن گونه كه در حوزه هاى علميه معمول است القاء و تدريس شده و فشرده آن بحث ها در قالبى كه مى بينيد ارائه گرديده است.
ويژگى اين بحث تفسيرى كه در قالب چهار مقاله تفسيرى بيان شده اين است كه بحث ها فنى و حوزه اى است، ولى براى افراد غير فنى نيز به دليل شيوايى مطالب، قابل استفاده است.

علم الدّراية تطبيقى

سيدرضا مؤدب، قم: مركز جهانى علوم اسلامى، دفتر تدوين متون درسى، 1382، 226ص، وزيرى.

بالندگى مركز آموزشى در گرو نظام آموزشى استوار، قاعده مند و تجربه پذير است. در اين نظام، برنامه هاى آموزشى، متون درسى و استادان، اركان اصلى آن به شمار مى آيند. قوت برنامه هاى آموزشى به هم آهنگى آن با نيازهاى زمان، استعداد علم آموزان و امكانات نهفته است. چنان كه قوت متون درسى بدان است كه تازه ترين دست آوردهاى علم را در جديدترين شيوه هاى فراگيرى و فن آورى آموزشى عرضه دارند. استادان ورزيده و كارآزموده نيز ركن سوم نظام آموزشى اند. مراكز آموزشى براى حفظ نشاط علمى خود، هماره بايد در انديشه ارزيابى، بازنگرى و اصلاح متون مدوّن و منابع آموزشى باشند و نيز متن هاى جديد را با تازه ترين شيوه ها و دست آوردهاى علمى همراه سازند. حوزه هاى علوم دينى نيز كه به عنوان نهاد تعليمى ـ دينى شناخته مى شوند از اين قاعده مستثنى نيستند.
تاكنون به همت پژوهش گران و فضلاى حوزه در گام هاى نخستين، به تدوين بيش از سى متن درسى در موضوعات گوناگون دينى ـ انسانى انجاميده است. نوشته حاضر كه به تبيين «علم الدرايه تطبيق» همت گماشته يكى از اين متون است كه به بررسى و تطبيق اصطلاحات حديثى از نظر محدثان شيعه و اهل سنت در هفده درس به تناسب سرفصل

صفحه از 219