پايان نامه های حديثی (6) - صفحه 244

آن بزرگواران به صراحت تصريح كرده اند كه شأن نزول آيه شريفه در حق حضرت على(ع) است، وى سپس براى مدعاى خود به دلائلى از كتب اهل سنت استشهاد كرده، و از هفتاد و شش نفر آنها كه شأن نزول آيه را درباره اميرالمؤمنين(ع) مى دانند ياد كرده است.
فصل پنجم رساله به پاسخ به شبهات پرداخته، در اين فصل هجده شبهه را مطرح و به تك تك آنها پاسخ مى دهد.
شبهه از چيزهايى است كه اگر انسان آن را شناسايى و براى آن جوابى پيدا كند او را از مسير حق منحرف مى سازد، منكرين هر واقعيتى براى اين كه به غرض خود برسند و واقعيتى را انكار كنند ابتدا به سراغ خدشه دار نشان دادن آن حقيقت و واقعيت مى روند، و اين مسير نمى شود مگر وسيله ايجاد كردن شبهه، يكى از واقعيات هم اثبات ولايت حضرت على(ع) به وسيله آيه شريفه ولايت است، كه بعضى معاندان از روى تعصب و يا از روى نادانى انكار حقيقت را كرده و گفته اند اين آيه درباره ولايت حضرت نيست.

3. حق و باطل از نظر قرآن و حديث، محمدرضا احمدى، كارشناسى ارشد الهيات و معارف اسلامى، دانشگاه آزاد اسلامى تهران، استاد راهنما: دكتر سيّد محمّد باقر حجتى، استاد مشاور: دكتر عليرضا فيض، 99 ص، 1372.

نگارنده در اين رساله سيرى اجمالى در طرز تلقى و نگرش انسان به مقوله حق و باطل و تحولات انديشه آدمى در اين باب داشته، و به بررسى ملاك ها و معيارهايى كه از لا به لاى آيات الهى و احاديث اسلامى به دست مى آيد پرداخته است، وى از آن جا كه محور اصلى بخشش قرآن و روايات بوده است، ساير نظريات و احياناً برخى مباحث جبنى را تنها در حدّ زمينه سازى براى طرح مباحث اصلى و محورى استفاده نموده است. با نگاهى به صحنه زندگى و نظام آفرينش درخواهيم يافت كه تمام مفاهيم و نمودهاى هستى را مى توان به دو دسته متمايز تقسيم نمود: زشتى و زيبايى، پليدى و پاكى، خوبى و بدى، سعادت و شقاوت، خوشى و ناخوشى، دروغ و راستى و حق و باطل.

صفحه از 254