پايان نامه های حديثی (6) - صفحه 247

كه آيا نظام هستى نظام أحسن است؟ و در اين راستا به بيان شبهاتى پرداخته و به آنها پاسخ داده است.
در فصل چهارم حق و باطل را در مسير جامعه و تاريخ بررسى نموده است، اين فصل نيز داراى بخش هايى است، در بخش اوّل اسنان و رابطه او با حق و باطل را از ديدگاه جامعه شناسانه، از ديدگاه قرآن و گواهى تاريخ بيان كرده است.
و در فصل پنجم نيز به بحث احقاق حق و ازهاق باطل پرداخته است، وى علل وجوب پذيرش حق و سرپيچى از باطل را در چند علت خلاصه نموده كه عبارت اند از: آميختگى حق وب اطل، اسان بودن پذيرش باطل، حلاوت باطل و تلخى حق، سيطره باطل و سپس زمينه هاى پذيرش حق را بر شمرده كه به تقسيم اولى به سه دسته منقسم شده اند: 1. زمينه هاى فطرى و ذاتى انسان براى پذيرش حق، 2 ـ زمينه هاى آرمانى پذيرش حق، 3. توانايى هاى انسان.
در بخش ديگر اين بخش اشاره اى به آثار پذيرش حق و سرپيچى از باطل دارد، كه اين نتايج و آثار عبارت اند از: خير و سعادت و شرح صدر، كسب فضيلت و برترى، رسيدن به ايمان حقيقى، محبوب شدن نزد خداوند متعال، رشد و تعالى جامعه و نشانه تقدس و طهارت آن، نشانه عقل و كياست و موجب عزت و سرافزارى، قرب و مايه آرامش قلب و سكون خاطر.
وى سپس به عواقب سرپيچى از حق و متابعت از باطل پرداخته و اين عوامل را توضيح داده، و در پايان نيز موانع پذيرش حق را بر مى شمرد.

4. اهميّت نيّت از ديدگاه قرآن و حديث، محمّد كاشى طرقى، كارشناسى ارشد الهيات و معارف اسلامى، دانشگاه آزاد اسلامى تهران، استاد راهنما: دكتر سيّد محمدباقر حجتى، استاد مشاور: دكتر عليرضا فيض، 1371، 125ص.

اين رساله كنكاشى است در جهت شناخت بيشتر و پى بردن به اهمّيت نيت كه يكى از مسائل بنيادى در رابطه با كليد اعمالى است كه از انسان صادر مى شود.

صفحه از 254