۹۸۲.پيامبر خدا صلى الله عليه و آله ـ در اندرز به مردى ـ :نسبت به دنيا زهد بورز تا خداوندتو را دوست بدارد، و نسبت به آنچه مردم دارند ، زهد بورز تا مردم دوستت بدارند.
۹۸۳.حلية الأولياء ـ به نقل از مجاهد ـ :مردى نزد پيامبر صلى الله عليه و آله آمد و گفت: اى پيامبر خدا! مرا به كارى رهنمون كن كه به خاطر آن ، هم خداوند متعال و هم مردم مرا دوست بدارند.
فرمود: «آنچه باعث مى شود كه خداوند تو را دوست بدارد ، زهدورزى در دنياست، و آنچه موجب مى شود كه مردم دوستت بدارند ، آن است كه اين كف (دنيا) را پيش آنان بيفكنى» .
۹۸۴.امام على عليه السلام ـ در ياد كرد حديث معراج پيامبر صلى الله عليه و آله ـ :خداوند متعال فرمود : «... اى احمد! آيا مى دانى زاهدان ، چه مقامى در نزد من دارند؟» .
گفت: نه ، اى پروردگارم!
فرمود: «در روزى كه مردم برانگيخته مى شوند و به حسابشان رسيدگى مى شود ، آنان از اين حسابرسى در امان اند. كمترين چيزى كه در آخرت به زاهدان مى دهم ، اين است كه همه كليدهاى بهشت ها را در اختيارشان مى نهم تا هر درى را كه مى خواهند ، باز كنند، و روى خود را از آنان پنهان نمى دارم، و از انواع لذّت سخنم برخوردارشان مى سازم، و آنان را بر جايگاهى راستين ۱ مى نشانم ، و كارهايى را كه در دنيا كرده اند و رنج هايى را كه كشيده اند ، به يادشان مى آورم، و چهار در را برايشان مى گشايم: درى كه از آن ، در هر صبح و شام ، ارمغان هاى من برايشان برده مى شود، درى كه از آن به راحتى به من ، هر گونه كه بخواهند ، مى نگرند، درى كه از آن ، آتش را مى بينند و به
ستمكاران [و گنهكاران] مى نگرند كه چگونه عذاب مى شوند، و درى كه از آن ، كنيزكان و حور العين بر آنان وارد مى شوند».