نهايت عجز بودند و عجب داشتند ، و آحاد رُسُل از آن صاحب دائره رساله جامعه كليّه در شگفت بودند ، چنانكه در معنى خاتم النبيين ان شاء اللّه ذكر مى شود .
در اينكه اين دين و قرآن شريف اعظم برهان است براى حقيّت دعوى پيغمبر اكرم صلى الله عليه و آله
خلاصه ادلّه و براهين حاليّه كه داعى اقامه مى نمايد براى منكر مخالف و خصم غير مؤالف به شرط انصاف دادن و از اعتساف تجاوز نمودن و درست غور كردن در آن از اين قرار معلوم است ماها اماميه متشرّع به شريعت و متديّن به دينى هستيم كه مى گوئيم آن دين تماماً از خداست و به توسط محمد بن عبداللّه صلى الله عليه و آله به ماها رسيده است ، و منشأ اين شريعت هم از كتابى است موسوم به قرآن كه به عقيده ماها به توسط جبرئيل روح الامين عليه السلامجبرئيل بر آن بزرگوار نازل نمود .
و معنى شريعت هم وضع الهى است كه براى رفع فساد و اصلاح حال عباد و طلب نفع و دفع ضرر ۱ مقرّر شده است كه خواص آن براى عامّه بندگان در دنيا و آخرت مى رسد ، چه از تعريف عقليّات و چه از چه تعليم شرعيّات .
بعبارة أخرى : اين عبادات موظّفه اقتباس از تقرير پيغمبرى است كه در قرآن تحرير يافته است كه من حيث المجموع از خداوندِ مهربان است كه « وَمَا يَنطِقُ عَنِ الْهَوَى * إِنْ هُوَ إِلاَّ وَحْىٌ يُوحَى »۲ .
پس مى گوئيم به يهود : آيا شما معتقد نبوّت حضرت ابراهيم عليه السلام هستيد كه قبل از حضرت موسى عليه السلام بود يا نه ؟ و شريعت و كتابى هم داشت يا نه ؟ البته يهود به نبوّت حضرت خليل معتقدند .
بعد به نصارى مى گوئيم : آيا شما معتقد به نبوت حضرت موسى عليه السلام هستيد كه صاحب