ب . هيچ گاه زنان با فضيلت و كمال, در دوره هاى پيشين, امير مؤمنان (ع) را, روياروى زنان نيانگاشته و چنين نپنداشته اند كه امام على (ع) بر زنان تحقير روا داشته است.
ج . كتاب الهى, سيره و سنت رسول خدا(ص) و ساير امامان (ع), از اين گونه تعبيرهاى تند خالى است, بلكه تأكيد بر كرامت زنان دارد.
بارى, نويسنده كتاب بر اساس همان چهار عامل كه به عنوان دلايل فرضيه اش مطرح كرد و نيز سه شاهد نخستين كه ارائه داده, پژوهشيان و خردورزان را به كاوش و بررسى آن فراخوانده و نتيجه اش را جهت, بررسى مسئله زن در سخنان امام على (ع) كارآمد و راه گشا مى داند.
كتاب زن در سخن و سيره امام على (ع) در چهار بخش كلّى تنظيم شده است.
1 . سخنان امام على (ع) درباره زنان; در اين بخش, صد سخن گردآورى شده و شرح ها, توضيح ها و نظرياتى كه تاكنون از جانب شارحان و عالمان گذشته و حال درباره آن سخنان رسيده, جمع آورى شده است.
2 . سيره امام على (ع) در ارتباط با زنان; در اين بخش, 52 سند, شناسايى و گردآورى شده است. اين قسمت كه از بديع ترين مباحث كتاب است, در چهار فصل تنظيم شده است.
ييكم. سيره امام و رفتار او در خانواده; دوم. زندگى بيرونى و اجتماعى حضرت; سوم. زن در جنگ ها; چهارم. قضاوت ها و داورى هاى امام نسبت به زنان.
3 . مقالات منتشر شده.
اين بخش, دربردارنده مقالاتى است كه به مسئله زن و امام على (ع) پرداخته است. اين مقالات, عمدتاً سخنان حضرت در نهج البلاغه را مورد بحث قرار داده اند. در اين قسمت, دوازده مقاله گزينش و گردآمده است.
4 . امام على (ع) از نگاه زنان.
در اين بخش, سخنان و سروده هاى 31 زن از سده نخستين و دوره معاصر درباره