أمل، هم درباره وى احتمال تعدد مى داده است.
مؤلف گويد: كتاب تفسير كبير او، كتابى مشهور و در اختيار همگان مى باشد و من ربع اول آن را، در اصفهان ديده ام و آن نسخه كه در كمال كهنگى بود، در روزگار خود او نوشته شده بود و بر پشت آن مجلد به خط خود اجازه اى، براى يكى از شاگردانش نوشته، و تاريخ آن 552 بوده است و نسبت خود را چنين ياد كرده است: حسين بن على بن محمد بن احمد خزاعى ۱ . علاوه بر اين گروهى ديگر از علماء، از جمله فرزندش (تاج الدين محمد)، تفسير مزبور را بر وى قرائت كرده اند، و خط ابوالفتوح جاى جاى تباهى يافته بود.
از اين تفسير، و شرح شهاب در بحارالأنوار نقل شده و مورد اعتماد استاد بوده است و راجع به شرح شهاب و تفسير كبير مى نويسد: اين هر دو كتاب، اثر محقق نحرير شيخ ابوالفتوح رازى است، و مى افزايد كه شيخ ابوالفتوح، در فضيلت و دانش مشهور، و آثار او مورد توجه اعلام قرار گرفته است. و من نسخه اى از شرح شهاب ابوالفتوح را در تهران، و نسخه ديگرى از آن را در هرات ديده ام و شرح ارزنده و با فائده اى است.
پدر و جد ابوالفتوح، از مشاهير علماء بوده اند و شرح حال آنها پس از اين خواهد آمد. ابوالفتوح، از پدرش، از جدش، از جد اعلايش شيخ ابوبكر احمد بن حسين بن احمد خزاعى ـ ساكن شهر رى ـ از سيد مرتضى و سيد رضى و شيخ طوسى روايت