159
شناخت نامه شيخ ابوالفتوح رازي ج2

النجات في مناقب اهل البيت العلويات الرضويات، الامالى، عيون الأخبار، مختصراتى در مواعظ و پند داشته.
منتجب الدين پس از اين نوشته كتب او را به توسط سيد مرتضى و سيد مجتبى فرزند داعى حسينى و پسر برادرش شيخ امام جمال الدين ابوالفتوح خزاعى روايت كرده ايم.
محسن بن حسين بن أحمد نيشابورى خزاعى عموى ابومحمّد است.
منتجب الدين مى نويسد: نامبرده ثقه اى حافظ و واعظ بود، كتاب الامالى در احاديث والسير، و اعجاز القرآن، و بيان من كنت مولاه از آثار اوست.
شيخ ابوالفتوح از پدرش از جدش از او روايت مى كرده.
تاج الدين محمد بن حسين فرزند ابوالفتوح شيخى پرهيزكار و فاضلى امام بوده از پدرش روايت مى كرده! ۱
ابوسعيد فخرالدين احمد بن محمّد خزاعى، پسر خواهر ابوالفتوح منتجب الدين او را نامبرده و مى نويسد: عالمى صالح و ثقه بوده.
مؤلف گويد: ابوالفتوح و بستگان نيكو كار او از خاندان با موقعيت و عظيمى هستند كه از سرزمين عربستان به ديار ايران انتقال يافته و اين مختصر اجازه نمى دهد كاملاً به احوال نياكان او بپردازيم!
ابوالفتوح از پدر دانشمندش على بن محمّد و از عمويش از جدش، و همچنين از جدش از پدر جدش كه نامهاشان ذكر شده و از يكديگر ممتاز گرديده اند، و همچنين از شيخ مفيد عبدالجبار بن على مقرى رازى، و شيخ ابو على بن شيخ طوسى جميعاً از خود شيخ روايت مى كرده.

1.از اجازه ابوالفتوح استفاده مى شود كنيه اش ابوجعفر بوده.


شناخت نامه شيخ ابوالفتوح رازي ج2
158

احمد بن حسين بن احمد خزاعى، كه شيخى ثقه بوده و در شهر رى مى زيسته، و از شاگردان سيد مرتضى و رضى و شيخ طوسى قدس سرهم بوده.
شيخ منتجب الدين در فهرست مى نويسد: از آثار او أمالى الحديث است در چهار مجلد، و ديگر عيون الأحاديث، و كتابى به نام الروضه در علم فقه و سنن، و ديگر به نام المفتاح در اصول، و امثال اينها.
ابوسعيد محمّد بن حسين خزاعى نيشابورى جد ادناى ابوالفتوح است، و ابوالفتوح به توسط پدرش از او روايت مى كند.
ابوسعيد آثارى بدين شرح دارد: الروضة الزهراء في مناقب الزهراء عليهاالسلام، و كتاب الفرق بين المقامين و تشبيه على بذى القرنين، والاربعين من الاربعين في فضائل أميرالمؤمنين، و منى الطالب في إيمان أبيطالب، الرسالة الواضحة في بطلان دعوى الناصبه، والتفهيم في بيان التقسيم، و كتاب مالابد من معرفته و كتاب المولى و امثال اينها.
ابومحمد عبدالرحمان بن احمد بن حسين نيشابورى خزاعى، در شهر رى شيخ اصحاب و حافظ احاديث بود، و به منبر مى رفت و مردم را از مراتب وعظ و اندرز بهره مند مى ساخت، و به شرق و غرب مسافرت مى كرد، و احاديثى از مؤالف و مخالف استماع مى كرد. و از محضر سيد مرتضى و رضى و شيخ طوسى و مشايخ ديگر از قبيل شيخ سلاّر و ابن برّاج و علامه كراجكى استفاده كرده. و كتاب سفينة

  • نام منبع :
    شناخت نامه شيخ ابوالفتوح رازي ج2
    تعداد جلد :
    3
    ناشر :
    سازمان چاپ و نشر دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1384
    نوبت چاپ :
    اوّل
تعداد بازدید : 101149
صفحه از 368
پرینت  ارسال به