رساله حسنيّه: حسنيه نام كنيزى بوده در زمان هارون الرشيد كه با علماء، مباحثه و حقانيّت شيعه را اثبات مى كند. اين رساله فارسى است.
شرح شهاب الأخبار: شهاب الأخبار تأليف قاضى خزاعى، از علماى سنّى سده پنجم كه حاوى نهصد خبر از پيامبر صلى الله عليه و آله است. افراد زيادى آن را شرح كرده اند؛ از جمله ابوالفتوح رازى. البته تأليف مهمّ او، كتاب تفسيرش مى باشد.
اين تفسير، علاوه بر اينكه از حيث تفسيرى مثل مجمع البيان و تبيان ارزنده است، از حيث ادبيات فارسى هم خيلى مورد توجه است و از منابع و مصادر ادبيات فارسى به شمار مى آيد. تمام اهل ادب فارسى قبول دارند كه اين تفسير از متون قابل ملاحظه و اعتماد است. تمام مطالب تفاسير مشابه خود را دارد، با اين ويژگى كه به زبان فارسى است و اين امتياز بزرگى است و از اين حيث بسيار ارزش دارد.
در اينجا مقدارى از مقدمه اين تفسير را مى آوريم: «سپاس خداى را كه بردارنده اين ايوان است و گسترنده اين شادروان، و آراينده آن به آفتاب و ماه و ستارگان... و دارنده اين پيغمبران و امامان است.
و درود بر رسول او كه سيّد پيغمبران و ختم مرسلان است و ... امّا بعد؛ بدان كه قديم (جل جلاله) از غايت كرم او بر بندگان و حسن نظر او به خلقان در هر وقتى و حينى و عصرى ايشان را فرو نگذاشته از انواع الطاف. و از جمله الطاف يكى بعث رسل است و يكى انزال كتب... و كتاب ما را بهترين كتاب ها كرد و آن را به فصيح ترين و شريف ترين و فراخ ترين لغتها فرو فرستاد و آن لغت عرب است، آن گه آن را مجمع علوم كرد... .
پس چاره نباشد آن را كه تعاطى اين علوم كند و خواهد كه در تفسير تصنيفى كند از آنكه از همه علوم كه اين كتاب عزيز متضمّن آن است آن را و مشتمل است بر آن با بهره باشد خصوصاً علم ادب و اطلاع بر تركيبات كلام عرب و علومى كه منسوب