373
شناخت نامه شيخ ابوالفتوح رازي ج3

قرآن براى اثبات وجود خداوند).
فصل دوم: مباحث حديثى (توجه به اسرائيليات، تضلع علامه شعرانى در حديث پژوهى، ديدگاه علامه شعرانى در روايات تفسير اهل بيت عليهم السلام).
فصل سوم: مباحث فلسفى ـ كلامى (دفاع از فلسفه و كلام، قاعده الواحد و ضرورت وجود واسطه فيض، خير و شر از نگاه علامه شعرانى).
فصل چهارم: مباحث سياسى ـ اجتماعى؛ نگاهى به ديدگاه علامه شعرانى پيرامون حكومت، اعلاميه حقوق بشر از نگاه علامه شعرانى، تقابل جهان اسلام با جهان غرب از نگاه علاّمه شعرانى.
از تنوع مباحث مطرح شده هويداست كه خوانندگان محترم بر اساس اصل «تكلموا تعرفوا»، مى توانند تا حدى با ابعاد شخصيت علامه فرزانه ميرزا ابوالحسن شعرانى آشنا شوند... .


شناخت نامه شيخ ابوالفتوح رازي ج3
372

ضمن تصحيح، به تحقيق و تفسير قسمتى از لغات قرآن نيز پرداخته كه ناتمام مانده است. آن جناب افتخار پايان رساندن آن را به بنده محول فرمودند؛ اين توفيق را مغتنم شمردم». ۱
نثر طوبى به دو صورت چاپ شده است:
الف) بخش نخست آن تا حرف «سين» همراه با آخرين جلد تفسير ابوالفتوح رازى و جلد ديگر آن از حرف «شين» تا آخر در جلد ديگر جداگانه به عنوان ملحق تفسير چاپ شده است.
ب) هر دو بخش در يك جلد نسبتا حجيم به چاپ رسيده و در اختيار علاقه مندان قرار گرفته است.
تحقيق نگارنده روى چاپ مستقل آن انجام گرفته است. اين كتاب در سال 1398 ق به كوشش كتابفروشى اسلاميه تهران به چاپ رسيده است.
دانستنى است كه جلد نخست اين كتاب 358 صفحه و جلد دوم آن داراى 604 صفحه است و با توجه به انتساب مطالب اين جلد تا حرف «عين» به حضرت علامه شعرانى، حدود دويست صفحه از اين جلد نگاشته ايشان بوده و باقيمانده آن به وسيله آقاى محمد قريب تكميل شده است.
نگارنده پس از مراجعه مكرر براى نشان دادن شخصيت جامع علامه شعرانى ـ با توجه به محتويات كتاب ـ براى خوانندگان در حدّ وسع، مطالب آن را در چهار فصل به ترتيب ذيل، منعكس نموده است. با عنايت به اينكه ايشان اين مطالب را در ذيل بررسى آيات مربوط آورده است، ما آنها را از مصاديق قرآنپژوهى ايشان به شمار آورده ايم:
فصل نخست: مباحث قرآنى (اعجاز قرآن، قرآن و زبان نمادين، روش استدلال

1.نثر طوبى، ج ۲، ص ۲ ـ ۳.

  • نام منبع :
    شناخت نامه شيخ ابوالفتوح رازي ج3
    تعداد جلد :
    3
    ناشر :
    سازمان چاپ و نشر دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1384
    نوبت چاپ :
    اوّل
تعداد بازدید : 163456
صفحه از 504
پرینت  ارسال به