113
بزرگان ری ج2

218. شاه عبدالعظيمى، سيد محمد رضا

فرزند سيد محمد على شاه عبدالعظيمى دانشمندى بود اديب كوچك ترين فرزند آن بزرگوار كه در نجف در سال 1304 ق به دنيا آمده و در چنان بيتى پرورش يافت و ملازم پدر بود و از علم و فضل او تغذيه نمود و از جهت استعداد و ذكاوت از ميان برادرانش ممتاز بود. زيرا مراحل اوليه را در مدت كوتاهى طى نمود و به درس پدر و ديگران حاضر شد تا به مقام بلندى در علم و ادب رسيد و در سنين جوانى به مرحله بزرگان نائل آمد.
با داشتن انديشه و فكر بلند با نبوغش در فقه و اصول، عالمى اديب و اريب و بحّاثى آگاه بود و با جوانى و كوتاهى عمرش متّصف به اوصاف جميله اخلاق و مكارم آداب بود نه ماه بعد از پدرش در سال 1334 ق از دنيا رفت و در صحن شريف دفن شد. ايشان داراى تاليفات زير است:
1. اللؤلؤ المرتبه در اخبار برامكه و آل مهلب از بهترين كتابهايى است كه در كرم و اخبار كريمان نوشته شده است. در سال 1328 ق در نجف چاپ شده.
2. كتاب ملهى الحبيب درباره دوست يابى.
3. كتاب مصباح الداعى در ادعيه و اذكار مأثوره.
از او يك پسر به نام سيد مهدى باقى ماند كه در طهران اقامت نمود و دو دختر كه با پسران عموى خود سيد محمد كاظم ازدواج كردند.


بزرگان ری ج2
112

217. شاه عبدالعظيمى، سيد محمد حسين

فرزند علاّمه سيد محمد على فرزند سيد ميرزا محمد فرزند سيد ميرزا جان (ميرزا هدايت حسينى شاه عبدالعظيمى متولّى و سرسلسله هدايتيهاى آستانه مباركه) معروف به نجفى، دانشمندى فقيه و پارسايى پرهيزگار و فاضلى بااخلاق حسنه بوده است. در سال 1280 ق در نجف اشرف متولد شد و در آن بيت شريف پرورش يافت و مقدمات و ادبيات و سطوح را خدمت افاضل نجف خوانده، سپس به درس عموى مادرش ميرزا حسين خليلى و اصول علاّمه خراسانى ملامحمد كاظم حاضر شد و نيز به درس اخلاق آخوند ملاحسينقلى همدانى شركت كرد تا به مقام عالى علمى و عملى نائل گرديد. آيه الله خليلى او را به طويريج اعزام فرمود و در آنجا قيام به وظايف دينى از اقامه جماعت و ترويج دين و نشر معارف اهل بيت عصمت عليهم السلامنمود تا در ماه رجب 1343 ق كه از دنيا رفت و جنازه اش را با تجليل به كربلا حمل و از آنجا به نجف اشرف و در صحن شريف زير ناودان طلا به خاك سپردند. او از خود سه فرزند به جاى گذارد:
1. آقا سيد عليرضا شاه عبدالعظيمى بزرگ تر از همه به جاى پدر قرار گرفته و قيام به وظائف روحى و دينى از اقامه جماعت و غيرها نموده ولى متاسفانه چندان توقف ننمود بعد از پدرش در سنين جوانى از دنيا رفت.
2. سيد عبدالرسول شاه عبدالعظيمى نجفى طويريجى.
3. سيد على كه بزرگ تر از همه بود و او از نيكان اهل علم و فضل بود و مادرش از آل قفطان بود و در زمان حيات پدرش در سال 1327 ق درگذشت و او پدر سيد هادى قاضى محكمه و دادگاه شرعيه بود در سال 1375 ق.

  • نام منبع :
    بزرگان ری ج2
    تعداد جلد :
    2
    ناشر :
    سازمان چاپ و نشر دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1382
    نوبت چاپ :
    اوّل
تعداد بازدید : 152399
صفحه از 271
پرینت  ارسال به