165
بزرگان ری ج2

363. كنى، حاج شيخ جواد

فرزند دوم آيه الله حاج شيخ مهدى لاريجانى و سبط علاّمه كنى، عالمى فاضل و مروّج بوده. در شهر رى به دنيا آمد و پس از خواندن مقدمات و سطوح در رى و تهران به نجف اشرف مهاجرت نمود، و از محضر حاج ميرزا حسين خليلى تهرانى و آخوند خراسانى استفاده نموده و پس از آن به رى مراجعت و بعد از فوت برادرش مرحوم حاج شيخ آغا بزرگ در مسجد صحن به اقامه جماعت و ترويج دين مى نمود و منبرى شيرين داشت.
بسيار زيرك و بى ريا بود و به مقام مقدس حضرت عبدالعظيم حسنى عليه السلام بسيار احترام نموده و تواضع مى كرد و از منزلش كه در جنب صحن شريف بود تا حرم مطّهر چندين بار به زمين افتاده و سجده شكر كرده و زمين ادب مى بوسيد تا به حرم مشرف مى شد.
علماى معاصرش از او خاطرات شيرين و خوشى دارند. تصنيفاتى دارد مانند نورالآفاق كه در سال 1344ق طبع شده و كتب ديگر مانند خصايص العظيميه در شرح احوال حضرت عبدالعظيم حسنى عليه السلام به رشته تحرير آورده كه چندان مفيد نيست. وى در سوم جمادى الآخره 1358 ق از دنيا رفت و در ايوان مطهّر كنار برادرش مدفون گرديد.


بزرگان ری ج2
164

حرف ك

361. كنى، شيخ آقا بزرگ

فرزند آيه الله حاج شيخ مهدى لاريجانى و سبط علامه كنى (قدس الله سره) است. وى عالمى فاضل بود، در نجف اشرف خدمت مرحوم حاج ميرزا حسين خليلى طهرانى تلمذ نمود و بعد به زاويه مقدسه مراجعت كرد و در حدود 1322 ق در مسجد جامع صحن شريف كه مقابل حرم مبارك قرار دارد اقامه جماعت و ترويج دين مى نمود و در سال 1343ق به حج مشرّف شد و پس از مراجعت به شهر رى در اوايل 1344 ق از دنيا رفت و در ايوان شريف مدفون گرديد.

362. كنى، حاج شيخ مهدى

حاج شيخ مهدى نجفى كنى، فرزند آيه الله حاج شيخ آقا بزرگ، نجل مرحوم آيه الله حاج شيخ مهدى لاريجانى، داماد مرحوم علامه حاج ملاعلى كنى است.
ايشان و برادرانش حاج شيخ عبدالرحيم و حاج برهان از اسباط علاّمه كنى هستند. مرحوم والدش حاج شيخ آقا بزرگ كه در ايوان شريف مدفون است از ائمه جماعت آستانه و علماى شهر رى بوده و سالها در مسجد جامع صحن امامت داشته و پس از فوت او برادرش حاج شيخ جواد در آنجا اقامت مى نموده و پس از فوت او مرحوم حاج شيخ عبدالرحيم به جاى عموى خود و پدرش در آنجا امامت داشت.
مرحوم حاج شيخ مهدى نجفى، برادر بزرگ حاج شيخ عبدالرحيم در رى متولّد شده و از آنجا به قم آمده در عصر آيه الله حايرى و چندى اقامت سپس با پسر عمويش حاج سلطان كنى به عراق عزيمت نموده و در نجف رحل اقامت افكند و سالهاى متمادى به دروس آيات آن سامان حاضر شد و پس از فوت آية الله اصفهانى و اصطهباناتى به رى برگشته و در مسجد جامع صحن به اقامه جماعت پرداخته و پس از انقلاب از مسجد مزبور رانده شد و جليس خانه اش گرديده تا در دهم فروردين 1363 شمسى در سنين بيش از هشتاد سال از دنيا رفته و در اينجا به خاك رفته است.

  • نام منبع :
    بزرگان ری ج2
    تعداد جلد :
    2
    ناشر :
    سازمان چاپ و نشر دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1382
    نوبت چاپ :
    اوّل
تعداد بازدید : 152368
صفحه از 271
پرینت  ارسال به