189
بزرگان ری ج2

427. محمّد بن سهل بَجَلى رازى

از اصحاب امام رضا(ع) است.

428. محمد بن صباح، حافظ ابو جعفر مزنى دولابى رازى

ابن صبّاح از اعيان حافظان حديث است، و ولادتش در دولاب از قراء رى بوده است. وى در بغداد شهرت يافت، و در كرخ به سال 227 در گذشت. احمد بن حنبل از وى اخذ حديث كرد، و وى را بزرگ مى داشت. بخارى دوازده حديث و مسلم بيست حديث از او روايت كرده اند، كتاب السنن از مؤلفات او است.

429. محمد بن عبد الجبار عتبى، ابو النضر رازى

اصل وى از رى و نشأتش در خراسان بود، و نيشابور را وطن ساخت، و رياست انشا در خراسان و عراق بدو منتهى شد؛ و از شمس المعالى قابوس در خراسان نيابت داشت. از مؤلفاتش يكى تاريخ يمينى است كه براى سلطان محمود تأليف كرد. عتبى به سال 427 در گذشت. ثعالبى احوال او را در يتيمة الدهر (ج 4) بياورده است.


بزرگان ری ج2
188

424. محمد بن خلف، ابوبكر رازى

وى از علماى شيعى مذهب رى و متكلمى جليل بوده است، و نجاشى در احوالش نوشته:«احمد بن خلف ابوبكر الرازي، متكلّم جليل من أصحابنا، له كتاب في الإمامة».
احوالش در منهج المقال در دو مورد، و نيز در نقد الرجال درج افتاده؛ در منهج المقال در مورد دوم ذكر شده كه، ظاهرا وى از رجال ابو محمد عسكرى عليه السلامبوده است.

425. محمد بن سعيد بن سابق رازى

او محدث قزوين بود، و از ابو جعفر رازى و طبقه وى روايت كند، و به سال 216 در گذشت.

426. محمد بن سليمان بن حسن بن جهم بن بكير، ابوطاهر رازى

وى از دانشمندان شيعه است، و به سال 301 در گذشت. كتاب الآداب و الموعظة، و كتاب الدعاء از تأليفات او است.نسبت وى در هدية العارفين و معجم المؤلفين «رازى»، و در نقد الرجال «زرارى» درج آمده، و چنين اختلافى در نسبت على بن سليمان حسن بن جهم نيز وجود دارد. اصولاً متحمل است نسبتهاى «زرارى» در پاره اى از منابع در اثر بى دقتى كاتبان به صورت «رازى» نوشته شده
باشد، ليكن چون اثبات اين دعوا در منابع متعدد ظاهراً به سادگى امكان پذير نمى نمايد، به رعايت نسخ، نام آنها در اين كتاب درج آمد.

  • نام منبع :
    بزرگان ری ج2
    تعداد جلد :
    2
    ناشر :
    سازمان چاپ و نشر دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1382
    نوبت چاپ :
    اوّل
تعداد بازدید : 152332
صفحه از 271
پرینت  ارسال به