91
امامزادگان و زيارتگاه های شهر ری

طبقه زيد بن على عليه السلام در حديث

زيد عليه السلام در اسناد حدود شصت و يك روايت واقع شده است و همه اين روايات را از پدران پاكش عليهم السلام نقل مى كند .

طريق صدوق به زيد بن على عليه السلام

مرحوم شيخ صدوق در كتاب من لا يحضره الفقيه احاديثى را از معصومين نقل كرده است كه معاصر آنان نبوده و آنچه از ايشان روايت كرده به وسايط بوده است كه آن واسطه ها را نقل نكرده ، آنگاه در آخر كتابش طريق خود را به آنان يادآور شده است . مرحوم اردبيلى در جامع الروات ، آخر جلد دوم اين طريق را نقل كرده است :
از جمله كسانى كه مرحوم صدوق به وسايط از او روايت دارد ، زيد بن على بن الحسين عليهم السلام مى باشد . ۱
طريق صدوق به زيد عليه السلام به اين ترتيب است: شيخ صدوق از پدرش و محمّد بن حسن ، اين دو از سعد بن عبداللّه از ابى الجوزاء منبه بن عبيداللّه ، از حسين بن علوان ، از عمرو بن خالد ، از زيد بن على بن الحسين بن على بن ابى طالب عليهم السلام .
در صحت اين طريق دو نظريه است ، مشهورا آن را طريق صحيح مى دانند و بعضى تضعيف كرده اند . آن كسانى كه اين طريق را ضعيف مى دانند ، به خاطر وجود «حسين بن علوان » و «عمرو بن خالد » در سلسله اين اسناد است ، چون علاوه بر اينكه اين دو را عامى (غير شيعه) مى دانند ، مى گويند وثاقت اين دو نفر ثابت نشده است . مرحوم اردبيلى از جمله كسانى است كه طريق را به خاطر اين دو ضعيف خوانده است .
اما دسته ديگر از علماى بزرگ شيعه كه در علم رجال صاحب نظر و استادند ، اين طريق را صحيح مى دانند و مى فرمايند جميع افرادى كه در اين طريق آمده اند همه مورد وثوق و اعتمادند ، اما «حسين بن علوان » گرچه به عامى بودن معروف است ، اما

1.جامع الروات ، ج ۲ ، ص ۵۳۴ .


امامزادگان و زيارتگاه های شهر ری
90

M330_T1_File_3027848

  • نام منبع :
    امامزادگان و زيارتگاه های شهر ری
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    سازمان چاپ و نشر دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1382
    نوبت چاپ :
    اوّل
تعداد بازدید : 181892
صفحه از 336
پرینت  ارسال به