19
مأخذ شناسي حضرت عبدالعظيم حسني (ع) و شهر ري

5 / 5 . اينجا كربلاست!!! حرم حرم حسين عليه السلام است! : تاريخ زندگانى حضرت عبدالعظيم عليه السلام ، امامزادگان مجاور و اشخاص مدفون اطراف بقعه(فارسى)

از : حسين مؤذنى

[اول] ،] شهر رى] ، مؤلف ،] تاريخ مقدمه : 1378ش] ، II + 20ص + تصاوير ، رقعى ؛ تصوير .
اين جزوه مختصر به قصد آشنايى زائران حرم حضرت عبدالعظيم عليه السلام ، با تاريخ زندگانى ايشان و بناى بقعه و امامزادگان مجاور به رشته تحرير در آمده است .
عنوان برخى از مطالب ذكر شده، چنين مى باشد: نام و نسب، دوران حيات، حضرت عبدالعظيم عليه السلام چند تن از ائمه را درك نمودند، جايگاه حضرت عبدالعظيم عليه السلام در مجلس امام هادى عليه السلام ، شرح حديث عرض دين، فضائل حضرت عبدالعظيم عليه السلام از زبان ائمه، گفتار علما، مخالفت حضرت عبدالعظيم عليه السلام با خليفه وقت، ورود حضرت عبدالعظيم عليه السلام به رى و وفات آن بزرگوار، تأليفات، احاديثى از قول حضرت عبدالعظيم عليه السلام ، اولاد، مشايخ و اساتيد روايتى، راويان و شاگردان، آداب زيارت و طريقه توسل به حضرت عبدالعظيم عليه السلام ، يكى از كرامات، تاريخ بناى بقعه، آثار و اشياء تاريخى گرانبهاى آستانه و... .

6 / 6 . تاريخ آستانه رى (فارسى)

از : عبدالله عقيلى

دوم ، قم ، سازمان چاپ و نشر مؤسسه فرهنگى دارالحديث با همكارى معاونت فرهنگى آستان مقدس حضرت عبدالعظيم «ع» ، 1380ش ، 452ص ، رحلى ؛ تصوير ، جدول ، سند ، كتابنامه ، نمايه .
اثرى پيرامون پيشينه تاريخى رى و آستانه حضرت عبدالعظيم عليه السلام و مسايل
مربوط به آن است . مؤلف در اين كتاب توانسته با تدوين اطلاعاتى كه از تطبيق روايات با متون تاريخى حاصل مى شود ؛ در مجموع اطلاعاتى را درباره شخصيت تاريخى حضرت عبدالعظيم عليه السلام گردآورى نمايد كه به گفته خود : «مصرحاً در هيچ يك از نصوص تاريخى و روائى نيامده و در مجموع كلياتى است كه از اوضاع اجتماعى و جوّ سياسى ديلمان و طبرستان و رى ، به هنگام مهاجرت آن حضرت به اين صفحات ، متبادر به ذهن مى شود .»
اما بقيه مطالب كتاب كه مشتمل بر تاريخچه مزار و موقوفات و متوليان آستانه و . . . مى باشد ، همگى مستند به اسناد و فرامين تاريخى است كه از عصر صفويان تا امروز ، در خانواده نگارنده باقى مانده اند .
مطالب كتاب در 10 فصل و 2 ضميمه به شرح زير تدوين شده است :
نهضت هاى فكرى و سياسى در قرون اوليّه هجرى، جوّ اجتماعى و مذهبى و سياسى رى در قرن سوم هجرى قمرى، شرح زندگانى حضرت عبدالعظيم عليه السلام ، تاريخچه مزار شريف، موقوفات آستانه مباركه، سازمان آستانه مقدسه در دورانهاى مختلف تاريخى، تاريخچه خاندان توليت و متوليان شرعى و انتصابى، رويدادهاى تاريخى، بست نشينى هاى تاريخى، افسانه ها و شايعات و رويدادهاى محلى و مجموعه اسناد (شامل 34 سند از اوائل قرن يازدهم تا اواسط قرن چهاردهم هجرى).


مأخذ شناسي حضرت عبدالعظيم حسني (ع) و شهر ري
18

3 / 3 . آستانه مقدسه رى در گذشته و حال (فارسى)

از : اصغر قائدان

منتشر نشده ، 177ص (دستنويس مؤلف) .
مطالب اين كتاب در 4 فصل بدين ترتيب نظم يافته است :
1ـ رى در پهنه تاريخ
2ـ شرح حال امامزادگان آستان مقدس رى
3ـ آستانه حضرت عبدالعظيم در پهنه رى
4ـ آستانه مقدسه حضرت عبدالعظيم در عصر حاضر
اين كتاب ضمن منشورات كنگره بزرگداشت حضرت عبدالعظيم عليه السلام به چاپ مى رسد.

4 / 4 . الاخبار العظيمية

از : جواد بن مهدى شاه عبدالعظيمى شريف رازى لاريجانى (م 1355ق)

در خصوص اين كتاب هيچ اطلاعى نداريم . اما خود مؤلف در كتاب ديگرش نور الآفاق ، ص 21 و 106 از آن ياد كرده است .

  • نام منبع :
    مأخذ شناسي حضرت عبدالعظيم حسني (ع) و شهر ري
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    سازمان چاپ و نشر دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1382
    نوبت چاپ :
    اول
تعداد بازدید : 42868
صفحه از 316
پرینت  ارسال به