اول ، بيروت ، دارالهادى للطباعة و النشر و التوزيع ، 1422ق ، 155ص ، وزيرى .
همان گونه كه از عنوان ذكر شده بر مى آيد ، موضوع اصلى كتاب دو بخش سيره و مسند حضرت عبدالعظيم عليه السلام است . با اين كه كتب تاريخ و سيره و رجال ، به جز اطلاعاتى اندك از زندگى حضرت عبدالعظيم مطلب قابل توجه ديگرى ذكر نكرده اند ، ولى مؤلف با گردآورى اين اطلاعات پراكنده در بخش اول كتاب ، عظمت اين عالم بزرگوار و جايگاه او را نزد ائمه معصومين عليهم السلام مشخص مى كند . ذكر احوالات آن حضرت به همراه شرح اوضاع و احوال سياسى و فرهنگى آن زمان به نحو مطلوبى در توضيحات مؤلف پيوند خورده اند و باعث روشن تر شدن بيش از پيش زندگانى ايشان شده است .
اما در بخش دوم مؤلف به ذكر 179 حديث از احاديثى كه نام حضرت عبدالعظيم حسنى در سلسله اسناد آن به چشم مى خورد پرداخته است . اين احاديث در فصولى با اين عناوين ذكر شده اند : صفات الله عزّ وجلّ ، احاديث الاحكام ، احاديث النوادر ، من تفسير الائمة ، فرائض الإسلام ، القائم من آل محمد(ص) ، وصايا الائمة ، الاخلاق ، كبائر الذنوب ، زيارة الائمة ، من سيرة الانبياء و الاوصياء عليهم السلام ، مكانة الحسين عليه السلام .
در اين بخش علاوه بر كثرت احاديث، بيش از هر چيز ديگر تبويب آنها درخور توجه مى باشد.
39 / 39 . عبدالعظيم الحسنى حياته و مسنده : زندگانى حضرت عبدالعظيم عليه السلام (فارسى)
از : عزيز الله عطاردى
سوم ، تهران ، انتشارات عطارد ، 1373ش ، 356ص +تصاوير ، وزيرى ؛ تصوير ، نمايه .
اين كتاب حاوى اطلاعات گسترده اى در شناخت حضرت عبدالعظيم عليه السلام است كه
به روش توصيفى نگارش يافته است. مطالب در 6 فصل تنظيم شده و مؤلف سعى نموده تا تمام مواردى كه به نحوى با زندگى آن حضرت مرتبط بوده را در تأليف خود بياورد: فصل اول در شرح زندگانى حضرت عبدالعظيم است. در فصل دوم آباء و اجداد ايشان معرفى مى شوند. فصل سوم حاوى اخبار و رواياتى است كه در كتب حديثى قديم و جديد با سند از حضرت عبدالعظيم روايت شده اند. تعداد اين احاديث در مجموع به 79 مى رسد كه همگى به همراه ترجمه درج شده اند. فصل چهارم مربوط به مشايخ و اساتيد روايتى آن حضرت است كه در طرق اخبار و روايات ذكر شده اند. طبق شمارش نگارنده اين تعداد به 25 نفر مى رسند. راويان و تلامذه اى كه از ايشان اخذ حديث كرده اند 15 نفرند . شرح احوالات اين عده در فصل پنجم ذكر شده است . و فصل ششم به شناسايى روضه مطهره حضرت عبدالعظيم حسنى و مؤسسات وابسته به آن مى پردازد . در مجموع مى توان اين كتاب را يكى از جامعترين تأليفات نوشته شده درباره حضرت عبدالعظيم عليه السلام تا اين زمان دانست .