در پى تصويب طرح كنگره بزرگداشت بزرگان رى در سال 1380ش در آستانه حضرت عبدالعظيم و مؤسسه فرهنگى دارالحديث، مقرر شد كه چهار تن از شخصيت ها در مرحله اول اين بزرگداشت ها قرار بگيرند. و آغاز اين بزرگداشت ها با حضرت عبدالعظيم و سپس ابو الفتوح رازى، و شيخ كلينى و شيخ صدوق باشد.
كار رسمى كنگره از خرداد 1381 يعنى سال گذشته همين ايام آغاز شد و فراخوان كنگره در مطبوعات به عنوان هزار و دويست و پنجاهمين سال ولادت ايشان منتشر شد.
امسال به عنوان 1250 سال ولادت ايشان اين كنگره برگزار مى شود. در اين يك سال كارهايى كه در كميته علمى كنگره به انجام رسيده مى توان در پنج حوزه خلاصه كرد: ابتدا فراخوان مقاله منتشر شد و از محققان و نويسندگان براى تدوين مقاله دعوت به عمل آمد.
در اين مدت قريب به 80 مقاله به دبيرخانه علمى كنگره رسيد، و از آن ميان حدود 50 مقاله مورد تأييد و ارزيابى علمى قرار گرفت كه در چهار مجلد منتشر مى شود، سه مجلد آماده است و مجلد چهارم در مرحله آماده سازى است.
به جز اين چهار جلد مجموعه مقالات، كارهاى ديگرى هم به عنوان كارهاى علمى صورت گرفته كه مى توان آنها را در پنج بخش تقسيم كرد:
1 . بازسازى و ترجمه مسند حضرت عبدالعظيم. اين اثر نخستين بار با ابتكار جناب حجه الاسلام و المسلمين عطاردى در سال هاى بسيار دور تكميل و بازسازى شده اش در اختيار محققان قرار مى گيرد.
2 . تصحيح و تحقيق نسخه هاى خطى و سنگى در هفت جلد .
3 . گردآورى رساله ها و مطالب پراكنده در لابلاى كتاب ها و نيز مقالات چاپ شده، يا قسمت هايى از بعضى از كتاب ها كه مجموعا در شش جلد با عنوان