همايش مى تواند يك همايش زنده و پويا باشد.
يعنى سؤالاتى در ابتداى شروع كار علمى مطرح مى شود، در ابتداى جلسه همايش مطرح بشود، و همه در پى اين باشند كه جوابش را به دست بياورند.
چهار زمينه اى كه براى خودمان تعريف كرديم عبارت اند از: دست يابى به اطلاعات درست و مستند تاريخى پيرامون حضرت عبدالعظيم ـ ولادت و وفات ـ هنگام سفر و هجرت به ايران، درك محضر ائمه ـ كه اختلافى است، چند امام را درك كردند ـ ؛ و همچنين مسأله فوت يا شهادت ايشان، اين يك بخش از كارهاست كه در مقالات امروز به آن پرداخته مى شود.
بخش دوم تحليل شرايط كلامى فرهنگى و اجتماعى شيعيان در عصر حيات حضرت عبدالعظيم و نسبت آن شرايط فرهنگى و اجتماعى با احاديثى كه ايشان روايت كردند.
بخش سوم اخبار و روايتهاى صادره توسط آن حضرت از جهت صدور و محتوا .
و محور چهارم تأثير حيات و بقعه حضرت عبدالعظيم بر تشيع در ايران از قبيل حضور امام زادگان، برخاستن عالمان بزرگ از اين سرزمين، كتابخانه، موزه و حوزه هاى علميه.
در پايان تشكر مى كنم از نويسندگان، محققان و كسانى كه كتاب ها و مقالات را تأليف كردند، توليت محترم آستانه حضرت عبدالعظيم، معاونت هاى آستانه حضرت عبدالعظيم، معاونت فرهنگى، بين المللى، اقتصادى و ساير بخش ها كه هر كدام بخشى از كار را بر عهده گرفتند. و همين طور از بخش هاى مؤسسه دارالحديث، دانشكده حديث، سازمان چاپ و نشر دارالحديث و مركز تحقيقات. و همچنين بخش هاى خود كنگره، شوراى عالى سياستگذارى، شوراى علمى و برنامه ريزى و كميته اجرايى .
پس از اين سپاس بايد اعتراف كرد كه مدعى ايم جهل ما بسيار بيشتر از دانش