استقبالى اين چنين از كتابى با آن حجم ، در نوع خود ، كم نظير است و اين باور را تأييد مى كند كه نوشتارهايى كه بتواند با شيوه اى نو و سهل الوصول ، نسل جديد را با معارف اسلام اصيل و آموزش هاى سازنده اهل بيت عليهم السلام آشنا كند ، در عصر حاضر ، به شدّت مورد نياز است و بى شك ، اين واقعيت ، مسئوليت دانشمندان متعهّد را مضاعف مى نمايد.
بركات «ميزان الحكمه»
در مقدّمه ميزان الحكمه وعده داده بودم كه «اگر زنده ماندم ، به يارى خدا ، در آينده ، نهايت كوشش خود را به كار خواهم گرفت تا آنچه را از آغاز كرده ام ، به پايان رسانم» .
پس از انتشار كتاب و استقبال چشمگيرى كه از آن شد ، به تدريج ، در صدد به انجام رساندن وعده خود برآمدم . اقداماتى كه براى انجام گرفتن اين وعده مى بايد صورت گيرد ، عبارت است از:
1 . مطالعه دقيق همه منابع روايى شيعه و اهل سنّت و ياداشت بردارى از آنها ؛
2 . موضوع بندىِ متون اسلامى ، اعم از قرآن و حديث ، به صورت كاربردى و منطبق با نيازهاى روز در زمينه هاى مختلف اعتقادى ، اخلاقى ، سياسى ، اقتصادى ، فرهنگى ، تاريخى و ... ؛
3 . جمع بندى و تفسير و تبيين احاديث اسلامى در زمينه هاى مختلف و حلّ مشكلات آنها و جدا ساختن صحيح آنها از ضعيف و بسيارى از اقدامات ديگر كه در مقدّمه آتى ، بدان اشاره خواهيم داشت.
بديهى است كه انجام دادن همه اين كارها از عهده يك نفر ساخته نبود ، خصوصا در آن ايّام كه مسئوليت سنگين تأسيس وزارت اطّلاعات به من سپرده