۴۴۱.صحيح البخارىـ به نقل از ابو هريره ـ: پيامبر خدا صلى الله عليه و آله ، از روز جمعه سخن گفت و فرمود : «در اين روز ، وقتى است كه هر بنده مسلمانى در آن وقت به نماز بِايستد و از خداوند متعال چيزى بخواهد ، حتما خداوند ، آن را به او مى دهد».
۴۴۲.امام باقر عليه السلام :پيامبر خدا صلى الله عليه و آله فرمود : «جبرئيل آينه اى برايم آورد كه در وسط آن ، چيزى همانند نقطه اى سياه بود . به او گفتم : اى جبرئيل ! اين [آينه ]چيست؟
گفت : «اين ، جمعه است» .
گفتم : جمعه چيست؟
گفت : «در آن ، براى شما خيرِ فراوان است» .
گفتم : خيرِ فراوان چيست؟
گفت : «اين روز براى تو و براى امّتت تا روز قيامت ، عيد است» .
گفتم : براى ما در اين روز ، چه خواهد بود؟
گفت : «براى شما در اين روز ، ساعتى است كه هر بنده مسلمانى آن ساعت را دريابد و در آن از خداوند ، درخواستى كند و آن درخواست ، برايش در دنيا قسمت (تقدير) شده باشد ، خداوند ، درخواستش را برمى آورَد و اگر قسمت او در دنيا نباشد ، بهتر از آن براى آخرتش ذخيره مى شود».
۴۴۳.امام باقر عليه السلام :آغازِ وقت جمعه ، لحظه اى است كه خورشيد ، زوال مى كند تا آن كه ساعتى بگذرد . پس ، اين زمان را پاس بدار ؛ زيرا پيامبر خدا صلى الله عليه و آله فرمود : «هيچ بنده اى در اين ساعت از خداوند عز و جل خيرى نمى خواهد ، مگر آن كه به او عطا مى فرمايد».
۴۴۴.امام باقر عليه السلام :در روز جمعه ، ساعتى است كه هيچ بنده مؤمنى در آن ساعت از خداوند ، حاجتى نخواهد ، مگر آن كه حاجتش را برآورَد . آن ساعت ، از زوال خورشيد است تا زمانى كه بانگ نماز مى دهند.
۴۴۵.الكافىـ به نقل از معاويّة بن عمّار ـ: به امام صادق عليه السلام گفتم : آن ساعت از روز جمعه كه هر مؤمنى در آن دعا كند ، دعايش مستجاب مى شود ، چه وقت است؟
فرمود : «بله ، زمانى كه امام [جمعه] بيرون بيايد» .
گفتم : امام ، دير و زود مى آيد!
فرمود : «زمانى كه خورشيد ، زوال يابد».