557
نهج الدّعا (ع-ف) ج2

براى هدايتش دعا كند . امام عليه السلام دعا كرد و يزيد به سوى حق ، هدايت شد و [به راه] مستقيم آمد ، در حالى كه از بلند پايه ترين شخصيت هاى آن مسلك (واقفيه) بود . از او ستايشى بزرگ شده است . علاّمه حلّى ، به درستى حديث او حكم كرده و شهيد ثانى ، او را ثقه دانسته است .

ر . ك : اختيار معرفة الرجال : ص 506 ش 1126 ، الفهرست : ص 182 ش 792.

يزيد بن مسعود

يزيد بن مسعود نَهشِلى بصرى ، از كسانى است كه در پاسخ امام حسين عليه السلام نامه هاى شرافت مندانه نوشتند كه [نامه او] نشان از نيكى و كمال و معرفت او دارد . هنگامى كه براى پيوستن به امام حسين عليه السلام آماده شد ، پيش از آن كه حركت كند ، خبر شهادت امام عليه السلام به او رسيد و از اين كه نتوانسته بود خود را به او برساند ، بى تابى نمود .

ر . ك : اللهوف : ص 37 ، مثير الأحزان : ص 27.

يونس بن عبد الرحمان

ابو محمّد يونس بن عبد الرحمان، از ياران امام كاظم و امام رضا عليهماالسلام است. وى در ميان شيعيان ، از اعتبار و پيش گامى و منزلتِ والايى برخوردار بود. امام رضا عليه السلام در علم و فتوا به او راهنمايى مى كرد. از يونس ، ستايش هاى بسيار شده است. شيخ طوسى او را توثيق كرده و كشّى ، او را از اصحاب اجماع و از فقيه ترينانِ آنان برشمرده و در ستايش وى ، اخبار فراوانى روايت كرده است .

ر . ك : رجال البرقى : ص 49 و 54 ، رجال الطوسى : ص 346 ش 5167 و ص 368 ش 5478.


نهج الدّعا (ع-ف) ج2
556

ايشان به او خوشامد گفت و رداى خويش را برايش پهن كرد و او را كنار خود نشانيد .
پيامبر صلى الله عليه و آله او را بر اَقيال حَضْرَموت گماشت . وى ، همراه على عليه السلام در صِفّين شركت جُست و در آن جنگ ، پرچمدار حَضْرَموت بود .

ر . ك : اُسد الغابة : ج 5 ص 405 ش 5443 ، الإصابة : ج 6 ص 466.

هاشم بن عتبه مِرقال

ابو عمرو هاشم بن عتبة بن ابى وقّاص مِرقال ، برادرزاده سعد بن ابى وقّاص است . او شخصيتى برجسته و ممتاز ، پهلوانى دلاور و از ياران بزرگ پيامبر خدا و از طرفداران وفادار امير مؤمنان بود .
او در روز فتح مكّه اسلام آورد و در جنگ يَرموك ، يكى از چشمانش را از دست داد . به دليل شيوه خاصّى كه در جنگ و حمله به دشمن داشت ، لقب «مِرقال» به او دادند .
هاشم ، در جنگ جمل شركت كرد. امام على عليه السلام در جنگ صِفّين ، پرچم بزرگ خود را به او داد و در آن روز ، فرماندهى پياده نظام بصره را به عهده داشت . او در صفّين ، هنگام نبرد با يك گردان اُمَوى به فرماندهى ذو كِلاع ، كشته شد. امير مؤمنان ، شجاعت و شهامت و پايدارى و زيركى او را ستوده است .

ر . ك : رجال الطوسى : ص 84 ش 1 ، الاستيعاب : ج 4 ص 1546.

هانى ابو مالك

ابو مالك هانى هَمْدانى ، جدّ خالد بن يزيد بن ابى مالك است . بخارى ، در صحابى بودن او درنگ كرده است ؛ امّا ابو حاتم گفته است : مصاحبتى [با پيامبر صلى الله عليه و آله ] داشته است .

ر . ك : اُسد الغابة : ج 5 ص 382 ، الإصابة : ج 6 ص 409.

يزيد بن اسحاق

يزيد بن اسحاق بن ابى سحف غَنَوى ، ملقّب به شعر ، از ياران امام صادق و امام كاظم عليهماالسلامبود و در امامت بعد از امام هفتم ، توقّف كرد . برادرش محمّد ، از امام رضا عليه السلام خواست كه

  • نام منبع :
    نهج الدّعا (ع-ف) ج2
    سایر پدیدآورندگان :
    افقی، رسول؛ سرخه ای، احسان؛ شیخی، حمیدرضا
    تعداد جلد :
    2
    ناشر :
    سازمان چاپ و نشر دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1385
    نوبت چاپ :
    اوّل
تعداد بازدید : 69590
صفحه از 680
پرینت  ارسال به