سرپرست حجاج ایرانی در بازگشت و در دیدار با اعضای دارالحدیث:
اقبال مسلمانان جهان به مکتب اهلبیت(ع)
ایةالله ریشهری سرپرست حجاج ایرانی خانه خدا پس از بازگشت از سفر معنوی حج با مدیران، پژوهشگران، استادان، دانشجویان و کارکنان مؤسسه علمی ـ فرهنگی دارالحدیث دیدار کرد.
در این دیدار که روز پنج شنبه 21/10/85 پس از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر توسط ایشان برگزار شد، ابتدا حجةالاسلام والمسلمین رحمانستایش معاون پژوهشی پژوهشکده علوم و معارف حدیث با تبریک اعیاد اسلامی و خیر مقدم بازگشت آیةالله ریشهری از سفر حج، اظهار امیدواری کرد که در فصل پایانی سال 85، آمار مناسبی از فعالیتهای آموزشی و پژوهشی مؤسسه دارالحدیث ارائه شود. 
وی از امیر الحاج درخواست کرد با عنایت به این که کنگره عظیم حج، ملتقا و محل برخوردهای صمیمانه مسلمین است، همکاران این مؤسسه را از مسائل مورد توجه در جهان اسلام آگاهی بخشند تا در فعالیتهای آموزشی و پژوهشی خود بتوانند در جهت پاسخگویی به این نیازها اقدام کنند. وی گفت: «واقعیت این است که بزرگترین مؤسسهای که به صورت تخصصی در حوزه حدیث مشغول فعالیت است، مؤسسه علمی ـ فرهنگی دارالحدیث است؛ بنابراین ما به صورت طبیعی مسئول هستیم که در حد خودمان نیازهای عالم اسلامی را برآورده کنیم و این خواسته متفکرین اسلامی از این مؤسسه است».
سپس آیةالله ریشهری، رئیس مؤسسه علمی ـ فرهنگی دارالحدیث در سخنانی، نحوه برگزاری مراسم و مناسک حج امسال را بسیار خوب توصیف کرد. وی با اشاره به کاهش مشکلات حجاج در بخش اجرایی مانند مسکن و تغذیه نسبت به سال گذشته، از آسانتر شدن برنامه رمی جمرات یاد کرد و آن را از نقاط آرامبخش حج امسال دانست.
آیةالله ریشهری درباره بخش فرهنگی حج گفت: «امسال، علاقه و گرایش به مکتب اهلبیت(ع) و تشیع با توجه به عملیات حزبالله لبنان و مسئله فناوری هستهای کاملاً محسوس بود و در بین کشورهای دیگر، این محبوبیت وجود داشت. ضمن این که توجه به موضوع مهدویت نیز بسیار افزایش یافته بود».
آیةالله ریشهری با بیان این که پس از اقبال به تشیّع، توقعات و انتظارات مسلمین نیز افزایش یافته است گفت: «محورهای ابهامها و نیازهای فکری حجاج، استخراج و دستهبندی شده و قابل ارائه به محققان و پژوهشگران است تا پاسخهای لازم آنها را فراهم سازند».
ایشان، از نکات بسیار مهم دیگر حج امسال را موج جدید فتنهانگیزی نسبت به شیعه از سوی وهابیان برشمرد که در سایتها و روزنامههای آنان ایجاد شده بود و افزود: «محور این تبلیغات مسموم نیز اختلافپراکنی بین شیعه و سنّی است. اکنون سیاست جدید آمریکا و اذنابش، تشدید این فضا از طرق مختلف است و ما نیاز به کار تبلیغاتی فوقالعادهای داریم».
|