مرحوم محمّد تقى مجلسى در شرح فارسى من لا يحضره الفقيه گفته است كه ، اين كتاب نزد ماهست ، چنانكه مشايخ نقل كرده اند بسيار بزرگ و ثقه و معتمد عليه بوده است. آنچه الحال هست ، شايد ثلث آن باشد و به غير از اين كتاب نود و سه كتاب ديگر تصنيف نموده است در فنون علوم ، و اسامى اين كتابها و ساير كتابهاى علماى ما در فهرست هاى ارباب رجال موجود است ۱ .
مرحوم علامه مجلسى ـ رضوان اللّه عليه ـ در مقدمه بحار الانوار فرموده : كتاب محاسن از اصول معتبره بشمار مى آيد و كلينى در كافى از وى بسيار روايت مى كند و مؤلفين بعد از او نيز روايات او را نقل كرده اند ۲ .
به هر روى علماى رجال و مشايخ بزرگ حديث ، احمد بن محمّد بن خالد برقى را تجليل و توثيق كرده اند و او را مورد اعتماد و محل اطمينان مى دانند.
روايت احمد بن محمّد بن خالد از حضرت عبدالعظيم عليه السلام در محاسن باب «عقاب من منع الزكات» ذكر شده است.
6 ـ احمد بن مهران
از اين راوى در كتب رحال ذكرى نشده و جز در طريق كلينى در اوائل اسناد كافى در جاى ديگر از او ذكرى به ميان نيامده است.
در تنقيح المقال گويد : از ابن طاوس از خط ابن غضائرى نقل شده كه وى گفته : احمد بن مهران در نقل حديث از ضعفا بشمار رفته است ، علامه حلى و جزائرى در