579
دانشمندان و مشاهير حرم حضرت عبدالعظيم حسني(ع) و شهر ري ج2

درگذشت

و بالاخره اين خادم آستان ملك پاسبان حرم عبدالعظيم حسنى پس از عمرى نوكرى آن آستان شريف در شعبان 1460ق برابر 16 / 12 / 1368 ۱ ديده از جهان فروبست و در جوار مولايش حضرت عبدالعظيم حسنى، در مقبره آيت اللّه كاشانى (ناصرالدين شاه سابق) ۲ به خاك سپرده شد.
صاحب كتاب اختران فروزان رى و تهران مرحوم شيخ محمد شريف رازى درباره آشنايى خود با مرحوم صدرالحفاظ گويد: ۳
اينجانب كه سالهاى متمادى با ايشان همسايه و آشنا بودم هرگز مكروهى از او نديده و درباره او از هيچكس چيزى نشنيدم. جدا سيدى بود شريف و عابدى بود زاهد و پارسا و متقى و خودساخته، عاش سعيدا و مات سعيد. با مرحوم آيت اللّه حاج آقا حسين اثناعشرى و برادرى حجة الاسلام حاج آقا حسن صاحب الزمانى و مرحوم آيت اللّه بافقى رفاقت تام و ارادت تام داشت و همواره به نماز جماعتشان شركت مى نمود.

1.اختران فروزان رى و تهران، ص ۱۳۷ .

2.اين مقبره در بين الحرمين شريفين حضرت عبدالعظيم حسنى و حضرت امامزاده حمزه واقع مى باشد و تا قبل از انقلاب به نام ناصرالدين شاه قاجار بود و مجسمه او از سنگ مرمر بر روى آن قرار داشت.

3.اختران فروزان رى و تهران، ص ۱۳۷ .


دانشمندان و مشاهير حرم حضرت عبدالعظيم حسني(ع) و شهر ري ج2
578

سرپرستى حفاظ حرم عبدالعظيم حسنى

جناب آقاى حسين موذنى مدير كتابخانه آستانه حضرت عبدالعظيم حسنى و از خدام حرم مطهر درباره اين منصب و برنامه قرائت قرآن و توسل توسط قرّاء و حفاظ حرم گويد:
از قديم الايام در حرم حضرت عبدالعظيم حسنى مرسوم بوده كه تعدادى از حفاظ و قرّاء حرم يك ساعت بعد از نماز مغرب و عشاء در حرم به قرائت قرآن مشغول مى شدند و هر كدام يك حزب از قرآن را به ترتيب قرائت مى كردند و پس هر كدام يك بند از 12 بند توسل خواجه نصيرالدين طوسى را مى خواندند. اين گروه حافظان و قاريان قرآن سرپرستى داشتند كه به او صدرالحفاظ مى گفتند و مرحوم سيد محمدعلى مرتضوى در اين مدتى كه در حرم مشغول به خدمت بودند به اين مقام مفتخر بود و تا آخر عمر برنامه قرائت قرآن حرم عبدالعظيم حسنى را برپا و سرپرستى مى نمود.

كليدار حرم عبدالعظيم حسنى

جناب آقاى مؤذنى در ادامه با اشاره به آشنايى خود با مرحوم صدرالحفاظ و رفاقت پنجاه ساله پدرشان مرحوم حاج جواد مؤذنى با مرحوم صدرالحفاظ درباره كليدارى حرم توسط مرحوم صدرالحفاظ گويد:
مرحوم صدرالحفاظ هميشه صبحها از همه زودتر به حرم مشرف مى شد و درب حرم را كه كه كليدارى آن به عهده ايشان بود را باز مى كردند، سحر به تهجد و نماز شب مشغول مى شد.
وى در ادامه گويد:
مرحوم صدرالحفاظ از معمّمين بود و اين سنّت خدّام حرم عبدالعظيم حسنى بود.
مرحوم صدرالحفاظ شش فرزند، دو پسر و چهار دختر از خود به يادگار گذاشتند كه به غير يكى از دخترانشان كه از دنيا رفته است بقيه در قيد حيات هستند. ۱

1.به نقل از آقاى حسين مؤذنى مدير كتابخانه عبدالعظيم حسنى.

  • نام منبع :
    دانشمندان و مشاهير حرم حضرت عبدالعظيم حسني(ع) و شهر ري ج2
    تعداد جلد :
    2
    ناشر :
    سازمان چاپ و نشر دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1382
    نوبت چاپ :
    اوّل
    پیوند معرفی کتاب :
    http://www.hadith.net/post/52477
تعداد بازدید : 146696
صفحه از 845
پرینت  ارسال به