617
دانشمندان و مشاهير حرم حضرت عبدالعظيم حسني(ع) و شهر ري ج2

آثار علمى

مرحوم لاله زارى در مدت تبليغ و ترويج اسلام از تأليف و تحقيق به دور نبوده و در اين مدت آثارى از خود بر جاى نهادند كه عبارت اند از:
1 ـ تقريرات اصول آيت اللّه مشكينى
2 ـ تقريرات اصول آقاضياء عراقى
3 ـ تقريرات اصول آيت اللّه نائينى ـ مباحث الفاظ
ـ 4 ـ تقريرات فقه آيت اللّه اصفهانى
5 ـ رساله عمليه
قابل ذكر است كه تمام كتب مذكوره ايشان به صورت مخطوط مى باشد.

بناهاى ساخته شده به همّت آيت اللّه لاله زارى

مرحوم لاله زارى همّت والايى در ساخت مساجد و مدارس و بناهاى فرهنگى داشت و در اين راه كوشش بسيارى نمود و از خود آثارى بر جاى نهاد كه همگى به همّت ايشان ساخته شد، كه عبارت اند از:
1 ـ مدرسه آيت اللّه لاله زارى
اين مدرسه در شهر رى واقع است كه با همّت مرحوم لاله زارى ساخته شده است. نام اين مدرسه در اصل به نام مرحوم آيت اللّه بروجردى گذاشته شد ولى مردم آن را به نام مرحوم لاله زارى ياد مى كند.
2 ـ حوزه علميه شهر رى
3 ـ مسجد خاتم النبيين
اين مسجد كه از جمله بزرگترين و زيباترين مساجد شهر رى مى باشد، در خيابان حضرتى (مظفرى) ساخته شده است و داراى يك مناره بسيار بلند به طول چهل متر مى باشد.
مرحوم لاله زارى براى خود مقبره اى در اين مسجد تهيه كرده بودند كه پس از فوت در همانجا به خاك سپرده شدند.
4 ـ مسجد لاله زارى
اين مسجد در جنب مدرسه علميه اش ساخته شده است.
5 ـ مسجد لاله زارى
اين مسجد در خيابان لاله زار تهران بنا شده است.
6 ـ مسجد قائم(عج)
7 ـ مسجد بى بى
اين مسجد در سر سه راه سپهسالار ساخته شده است.
8 ـ مسجد سلمان
اين مسجد در خيابان شهباز ساخته شده است.
9 ـ مسجد حاج حسن قنبرى
10 ـ مسجد اباذر
و نيز مساجد ديگر در تهران و حومه كه به همّت ايشان بنا شده است. صاحب كتاب اختران فروزان رى و تهران درباره مرحوم لاله زارى و همّت ايشان در ساخت مساجد در كتاب خود آورده است كه:
آيت اللّه لاله زارى عالمى عامل و فاضلى كامل و فقيهى ناطق بود و در ايجاد و بناى مساجد و مدارس سهمى بليغ و همّتى عالى و بلند داشت. بيانش بسيار جذّاب و شيرين
و منبرش بى اندازه مؤثر و نافذ بود او در زمان خود اول عالم و روحانى متنفذ شهر رى بود و بسيارى از مردم رى و تهران دست ارادت به وى داده و دلباخته بيانات سودمند و مفيد او بودند. ۱

1.گنجينه دانشمندان، ج ۳، ص ۵۴۳ .


دانشمندان و مشاهير حرم حضرت عبدالعظيم حسني(ع) و شهر ري ج2
616

ولادت آيت اللّه سيد محمدمهدى لاله زارى

پس از ازدواج مرحوم سيد محمدصادق لاله زارى با همسر مكرمه شان، مرحوم آيت اللّه سيد محمدمهدى لاله زارى در سال (1324ه.ق) در بيت شريف سيادت و علم و تقوا پا به عرصه گيتى نهاد.

مراحل تحصيل

ايشان سطوح را در خدمت شيخ مهدى نورى و ميرزا طاهر تنكابنى خواند و براى ادامه تحصيل در زمان آيت اللّه ميرزا محمدتقى شيرازى به نجف اشرف هجرت نمود و پس از مدتى اقامت به ايران مراجعت كرد و باز در سال (1342ق) دوباره به نجف اشرف برگشت و در مدت اقامت خود در نجف اشرف اصول را در محضر آيت اللّه مشكينى تكميل نمود و به مدت 12 سال از دروس آيت اللّه اصفهانى و آيت اللّه آقاضياء عراقى و آيت اللّه حاج شيخ كاظم شيرازى استفاده نمود و در سال (1360ق) براى ترويج شريعت اسلام به ايران بازگشت و در تهران رحل اقامت افكند و براى آخرين بار در سال (1370ق) مشرف به نجف اشرف گرديد پس از دو سال توقف در سال (1372ق) به ايران بازگشت و در مجاورت حضرت عبدالعظيم حسنى در شهر رى سكنى گزيد.

جلسات اتفاقيون

مرحوم لاله زارى پس از بازگشت به ايران سعى و كوشش بسيارى در ترويج فرهنگ
عمومى نمود و براى همين منظور با بيان موثر و شيواى خود جوانان بسيارى را با فرهنگ اسلامى و علوى آشنا و تربيت نمود و در راستاى رسيدن به اين هدف والا جلساتى را در بسيارى از نقاط تهران تشكيل داد كه به نام اتفاقيون و ولى عصر(عج) مشهور بود. اين جلسات در روزها و شبهاى جمعه تشكيل مى شد و جوانان در آن به سوگوارى پرداخته و نيز از بيانات ارزشمند مرحوم لاله زارى بهره مند مى شدند.

  • نام منبع :
    دانشمندان و مشاهير حرم حضرت عبدالعظيم حسني(ع) و شهر ري ج2
    تعداد جلد :
    2
    ناشر :
    سازمان چاپ و نشر دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1382
    نوبت چاپ :
    اوّل
    پیوند معرفی کتاب :
    http://www.hadith.net/post/52477
تعداد بازدید : 146759
صفحه از 845
پرینت  ارسال به