161
آستان مقدّس حضرت عبدالعظيم حسني (ع) در گذشته و حال

كاشانى قرار گرفته است. صحن داراى سه ضلع غربى، جنوبى و شرقى است. رسمى بندى هاى ورودى صحن از سوى رواق زنانه امامزاده طاهر عليه السلام ، سنگ فرش هاى كف و بدنه تا پايان سال 1375 نيز تكميل و مجموع صحن و ايوان آن در پايان 1378 بهره بردارى شد.
در ضلع شرقى اين صحن، پروژه بيمارستان (دار الشفاى كوثر) و پروژه هاى تختگاه به اجرا درآمد، صحن امامزاده طاهر عليه السلام در حد فاصل بست شمالى و صحن مصلى قرار دارد و زائرانى كه از بست شمالى به مجموعه وارد مى شوند مى توانند از طريق آن به حرم راه يابند. يك راهرويى نيز اين صحن را با حوزه علميه برهان و كتابخانه آستان مرتبط مى سازد.اين صحن با آب نما و رواق هاى اطراف، زيبايى خاصّى دارد.
پروژه بازسازى كاشى هاى گنبد امامزاده طاهر عليه السلام نيز همزمان به اجرا درآمد. ابتدا كاشى هاى فرسوده را برداشتند و سپس كاشى هاى جديد به همان سبك گذشته به رنگ سفيد و لاجوردى به جاى آن ها تعبيه كردند. (تصوير شماره 42 و43)

3 ـ 4 ـ حياط شيخ ابوالفتوح رازى

اين حياط را كه وسعت آن حدود 260 مترمربع است، بين صحن هاى مصلى و امامزاده حمزه ساخته اند. عمليات اجرايى در 1374 آغاز و در طى سال هاى 1374 تا 1378 ديوارهاى آن برپا و عمده كاشى كارى حياط در 1379 تكميل شد. از نكات قابل توجه اين حياط، كاشى كارى زيباى آن با طرح هاى اسليمى و لاجوردى است كه بخشى از آن هنوز در حال اجرا و تكميل است.

4 ـ مصلاى بزرگ

در طرح توسعه، ايجاد يك مصلاى بزرگ، براى برگزارى نمازهاى جمعه و ساير مناسبت ها پيش بينى شده بود. اين نمازگاه از آن جهت با اهميت است كه از گذشته تا كنون براى انجام چنين همايش هاى عبادى و مذهبى در شهر رى مكانى وجود نداشت.


آستان مقدّس حضرت عبدالعظيم حسني (ع) در گذشته و حال
160

3 ـ 2 ـ صحن امامزاده حمزه عليه السلام

اين صحن در قسمت جنوبى حرم امامزاده حمزه عليه السلام با مساحت 1718 مترمربع ساخته شد. عمليات اجرايى آن در اردى بهشت 73 آغاز گرديد. مكان صحن، ضلع جنوبى صحن قديم باغچه على جان بود. عمليات اجرايى تسطيح و سپس فونداسيون و اسكلت تا پايان آن سال به طور كامل انجام شد و بخشى از نازك كارى نيز با همت پيمانكاران طرح به اجرا درآمد. درب ورودى اصلى صحن نيز در سمت جنوب امامزاده حمزه قرار گرفت. ايوان بزرگ بسيار زيباى ورودى صحن با كاشى هاى لاجوردى و خطوط زيباى ثلث در ضلع شمالى، عظمت خاصى را به اين صحن و آرامگاه بخشيده است. بر روى كتيبه هاى اطراف، خطبه بدون نقطه امام على عليه السلام ، بر روى كاشى ها، زينت بخش صحن گشته است. كف صحن با سنگ گرانيت مفروش و آب نمايى در وسط صحن زيبايى خاص به مجموعه داده است. ضلع شمالى صحن تا ابتداى سال 75 تكميل شد و نازك كارى ضلع غربى و شرقى نيز در اواسط سال 75 به پايان رسيد. رواق صحن و رسمى بندى و مقرنس آن نيز انجام و نهايتا در پايان سال 1378 همه قسمت ها تكميل و بهره بردارى شد. مجموع مساحت صحن و رواق به 2288مترمربّع مى رسد. صحن امامزاده حمزه محل ورود زائرانى است كه از بست جنوبى وارد حرم مى شوند و با ساير صحن هاى ياد شده ارتباط مى يابند. حياط كوچكى به نام ابوالفتوح رازى نيز اين صحن را به مصلّى وصل مى كند. پروژه هاى دار التوليه، سالن اجتماعات و... در مجاورت اين صحن قرار دارد. (تصوير شماره 41)

3 ـ 3 ـ صحن امامزاده طاهر عليه السلام

در قسمت شمالى مجموعه و در ضلع شرقى حرم امامزاده طاهر عليهاالسلام و در محلّ صحن قديمى آن قرار دارد، كه مساحتى حدود هفتصد متر مربع را به خود اختصاص مى دهد. عمليات اجرايى از 1373 آغاز شد و تا پايان 1374 بخش عمده اى از ضلع غربى آن نازك كارى و در سال بعد نيز كاشى كارى آن به پايان رسيد. اين ضلع در صحن آيت اللّه

  • نام منبع :
    آستان مقدّس حضرت عبدالعظيم حسني (ع) در گذشته و حال
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    سازمان چاپ و نشر دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1382
    نوبت چاپ :
    اوّل
    پیوند معرفی کتاب :
    http://www.hadith.net/post/51992
تعداد بازدید : 144055
صفحه از 303
پرینت  ارسال به