در قسمت ميانى تخت گاه شمالى نيز مقرنس زيبايى با تركيب آجر و كاشى، كه گرداگرد سقف زيرين آن كتيبه اى از آجر به خط تزئينى كوفى قرار داده شده، جلوه زيبايى به اين تخت گاه بخشيده است. نماى تخت گاه هاى شمالى و جنوبى نيز در 1379 كاشى كارى شد.
به منظور ايجاد ارتباط صحن عتيق و صحن جديد امامزاده طاهر عليه السلام ، راهروى سرپوشيده اى به عرض سه متر اجرا شد كه به اين ترتيب زائران مى توانند از بست شمالى مستقيما وارد صحن اصلى شوند. ديوارهاى اين راهرو نيز با آجر و نقوش مختلف تزيين شده است.
6 ـ حسينيه اثنى عشرى
يكى ديگر از اماكن مذهبى كه به عنوان مُعوض بنا شد، حسينيه اثنى عشرى بود. اين حسينيه در رژيم گذشته ساخته شده بود و چون در فضاى طرح توسعه قرار داشت، در ابتدا تخريب و با نظر توليت محترم در يكى از زمين هاى موقوفه آستان واقع در ضلع جنوبى پاركينگ شهر رى، مكانى به مساحت 1800 متر مربع به جاى آن انتخاب شد و ساخت حسينيه اى جديد و بزرگتر با زيربناى 5260 متر مربع در دستور كار پروژه قرار گرفت. عمليات اجرايى پى كنى اين پروژه از خرداد 1370 آغاز و پس از اجراى فونداسيون، اسكلت و ديوارها، در سال هاى 76 و 78 نيز بقيه قسمت ها از جمله تأسيسات نصب و به مرحله نازك كارى رسيد. اين حسينيه در سه طبقه در 1379 تكميل و به بهره بردارى رسيد. (تصوير شماره 47)
7 ـ موقعيت مقبره ها و مزارات مجموعه آستان در توسعه جديد
از ديرباز، به سبب قداست مكان هايى از جمله مقابر و حرم هاى مطهر اهل بيت عليهم السلام و فرزندان آنان، بسيارى از بزرگان و علما براساس وصيتشان در آن مكان هاى مقدس و مبارك به خاك سپرده مى شدند. جوار پاك و مطهر عبدالعظيم حسنى عليه السلام ، آرامگاه ابدى