165
آستان مقدّس حضرت عبدالعظيم حسني (ع) در گذشته و حال

در قسمت ميانى تخت گاه شمالى نيز مقرنس زيبايى با تركيب آجر و كاشى، كه گرداگرد سقف زيرين آن كتيبه اى از آجر به خط تزئينى كوفى قرار داده شده، جلوه زيبايى به اين تخت گاه بخشيده است. نماى تخت گاه هاى شمالى و جنوبى نيز در 1379 كاشى كارى شد.
به منظور ايجاد ارتباط صحن عتيق و صحن جديد امامزاده طاهر عليه السلام ، راهروى سرپوشيده اى به عرض سه متر اجرا شد كه به اين ترتيب زائران مى توانند از بست شمالى مستقيما وارد صحن اصلى شوند. ديوارهاى اين راهرو نيز با آجر و نقوش مختلف تزيين شده است.

6 ـ حسينيه اثنى عشرى

يكى ديگر از اماكن مذهبى كه به عنوان مُعوض بنا شد، حسينيه اثنى عشرى بود. اين حسينيه در رژيم گذشته ساخته شده بود و چون در فضاى طرح توسعه قرار داشت، در ابتدا تخريب و با نظر توليت محترم در يكى از زمين هاى موقوفه آستان واقع در ضلع جنوبى پاركينگ شهر رى، مكانى به مساحت 1800 متر مربع به جاى آن انتخاب شد و ساخت حسينيه اى جديد و بزرگتر با زيربناى 5260 متر مربع در دستور كار پروژه قرار گرفت. عمليات اجرايى پى كنى اين پروژه از خرداد 1370 آغاز و پس از اجراى فونداسيون، اسكلت و ديوارها، در سال هاى 76 و 78 نيز بقيه قسمت ها از جمله تأسيسات نصب و به مرحله نازك كارى رسيد. اين حسينيه در سه طبقه در 1379 تكميل و به بهره بردارى رسيد. (تصوير شماره 47)

7 ـ موقعيت مقبره ها و مزارات مجموعه آستان در توسعه جديد

از ديرباز، به سبب قداست مكان هايى از جمله مقابر و حرم هاى مطهر اهل بيت عليهم السلام و فرزندان آنان، بسيارى از بزرگان و علما براساس وصيتشان در آن مكان هاى مقدس و مبارك به خاك سپرده مى شدند. جوار پاك و مطهر عبدالعظيم حسنى عليه السلام ، آرامگاه ابدى


آستان مقدّس حضرت عبدالعظيم حسني (ع) در گذشته و حال
164

مقدس، حضرت حجة الاسلام و المسلمين محمدى رى شهرى به مرحله بهره بردارى رسيد و همزمان با سالروز خجسته سبط اكبر، حضرت امام حسن مجتبى عليه السلام در روز شنبه پانزدهم رمضان المبارك 1417 هجرى قمرى برابر با ششم بهمن ماه سال 1375 هجرى شمسى با حضور مقام محترم رياست جمهورى اسلامى ايران حضرت حجة الاسلام و المسلمين هاشمى رفسنجانى افتتاح گرديد.
عناوين ساير پروژه ها
1 ـ ساختمان دارالتوليه به وسعت 5000 متر مربع
2 ـ ساختمان مركز فرهنگى جوانان به وسعت 4800 متر مربع
3 ـ ساختمان صحن مصلى به وسعت 1700 متر مربع
4 ـ ساختمان صحن امامزاده حمزه به وسعت 1600مترمربع (تصويرشماره 44 و45 و 46)

5 ـ تخت گاه ها و راهروها

در دو طرف صحن امامزاده طاهر (جنوبى و شمالى)، فضاهاى خاصى به عنوان استراحت گاه وسفره خانه درنظر گرفته شده كه اين ساختمان ها به تخت گاه موسوم و داراى سه سالن پنجاه متر مربعى است. خانواده ها يا گروه ها و هيأت هاى مختلف از شهرهاى دور امكان مى يابند تا لختى در آن بياسايند و سفره اى گشوده غذايى تناول كنند. تخت گاه جنوبى در يك طبقه و تخت گاه شمالى در دو طبقه با مجموع زيربناى 1077 متر مربع در مساحت 2280متر مربع احداث گرديده است. فونداسيون تختگاه جنوبى و ضلع شرقى طرح توسعه از بهمن 1372 آغاز و اسكلت آن تا پايان سال بعد به طور كامل استوار گرديد. نيمى از نازك كارى آن انجام وديوارهاى داخلى وخارجى نيز ساخته شد. تخت گاه جنوبى داراى دو ضلع جنوبى از صحن مصلى و ضلع شمالى است كه عمليات اجرايى آن دو در 1375 به پايان رسيد و مقرنس بسيار زيباى ميانى آن در 1375 تكميل شد. فونداسيون آن تخت گاه شمالى در 1373، و اسكلت آن در 1374 به همراه ديوارهاى داخلى و خارجى استوار و ضلع شمالى و جنوبى آن نيز تا سال 1378 تكميل شد.

  • نام منبع :
    آستان مقدّس حضرت عبدالعظيم حسني (ع) در گذشته و حال
    تعداد جلد :
    1
    ناشر :
    سازمان چاپ و نشر دارالحدیث
    محل نشر :
    قم
    تاریخ انتشار :
    1382
    نوبت چاپ :
    اوّل
    پیوند معرفی کتاب :
    http://www.hadith.net/post/51992
تعداد بازدید : 144493
صفحه از 303
پرینت  ارسال به