است. از مشهورترين آنها مى توان به طيب حاج رضايى اشاره كرد كه در خرداد 1342 توسط رژيم پهلوى اعدام شد.
ز ـ قبور صحن باغ طوطى
اين صحن در سمت شمال غرب مقبره حضرت عبدالعظيم عليه السلام و خارج از آن قرار دارد. اين جا به عنوان قبرستان عمومى است و بسيارى از رجال و شخصيت هاى سياسى، علمى و انديشمندان و نيز ساير طبقات مردم، كه تعداد آن ها بى شمار است مدفون هستند. از مشهورترين قبور صحن باغ طوطى مى توان به موارد زير اشاره داشت:
1 ـ ستارخان سردار ملى.
2 ـ شيخ محمدخيابانى.
3 ـ سيد شرف الدين امير خليل اللّه ، از متوليان آستان در قبل از صفويه.
4 ـ ميرزا ابراهيم شيخ الاسلام نوه مير سيد حسين خاتم المجتهدين در عصر صفويه، از متوليان آستان در عصر صفوى.
5 ـ ميرزا ابوالحسن علامه شعرانى، فرزند شيخ محمد (1320 ـ 1392ق)، از فقهاى معاصر و صاحب تأليفات عديده در تفسير، اخلاق و عرفان؛ او در مقبره خانوادگى زمردى، روبه روى باغ طوطى مدفون است، يعنى در مجاورت بازارنو.
6 ـ شيخ محمدباقر كمره اى، مؤلف و مترجم معاصر.
ب ـ بخش دوم: ايجاد و احداث مراكز فرهنگى و علمى
در طرح توسعه و بازسازى، توليت آستان بيش از هر چيز در تلاش بود تا به اين مجموعه، كه در گذشته صرفا يك مركز زيارتى بود، اعتبارى علمى و آموزشى بخشيده و در اين خصوص براى جذب طالبان و علاقه مندان علوم دينى و اسلامى منشأ اقداماتى گردد؛ لذا در طرح اوليه، بخش عمده اى از تلاش ها مصروف ايجاد مراكز علمى و فرهنگى شد، كه در اين فصل به اختصار آنان را توصيف و تشريح مى كنيم.