را به خود اختصاص مى دهد كه از ظرفيت اسمى 250 هزار جلد كتاب برخوردار است. به هنگام افتتاح در آبان 1378 با چهار هزار عنوان كتاب، فعاليت خود را آغاز كرد كه اكنون اين داراى بيست هزار جلد است. 70% آن در زمينه حديث و 30% در موضوعات متفرقه و مختلف است. در اين كتابخانه مخزنى به مساحت 24 متر مربع براى نسخه هاى خطى نيز در نظر گرفته شده كه ظرفيت صد هزار نسخه دارد و قرار است نسخه هاى خطى آستان به اين مكان منتقل شود. البته اكنون چهارصد نسخه خطّى در آن نگهدارى مى شود. كتابخانه داراى تالار قرائتى به مساحت 150 متر مربع است. در اين مكان، بخش نشريات نيز با 65 نشريه كامل، 53 عنوان مجله و فصلنامه و دوازده روزنامه به امر اطلاع رسانى مشغول است. مركز رايانه كتابخانه نيز مجهز به ده دستگاه رايانه است. (تصوير شماره 54 و55)
2 ـ مركز نجوم و ستاره شناسى
يكى از امتيازات مهم دانشكده، برخوردارى از امكانات تحقيقاتى و آموزشى پيرامون ستاره شناسى و نجوم است. دانشكده حديث براى ترويج علوم و معارف الهى، احياى فعاليت هاى ستاره شناسى قرون گذشته به ويژه در اعصار اسلامى و ارايه امكانات مختلف علمى و آموزشى براى جوانان منطقه محروم جنوب تهران به تأسيس يكى از مجهزترين مراكز تحقيقاتى و آموزشى اقدام كرده است. اين مركز فعاليت رسمى خود را در 1379 آغاز كرد. رصدخانه اى به نام عبدالرحمان صوفى رازى، منجم معروف رى، كتابخانه تخصصى نجوم، لابراتوار عكاسى، آسمان نما، تالار علم، واحد سمعى و بصرى، نمايشگاه عكس، و شبكه اينترنت و نرم افزارهاى نجومى از تجهيزات اين مركز است.
رصدخانه ياد شده در دو نوع مدرن و قديم ساخته شده است. رصدخانه قديم به نام ابوحمزه خجندى است كه در قرن هفتم هجرى مؤسس اولين رصدخانه در كوه بى بى شهربانو بوده است. در اين رصدخانه از ابزار آلات قديمى و كهن نجوم از جمله اسطرلاب، زاويه سنج، زيج و... براى آموزش استفاده مى شود.