بالاى تخت پشتى مرواريد دوزى محل جلوس پادشاهان ايران مى باشد. در جلوى تخت محلى براى فواره آب است كه اين قسمت هم از قديم الايام يكى از علائم تجمل و شكوه در ممالك كم آب مثل ايران شمرده مى شود. در جلوى تالار تخت مرمر دو ستون عالى از سنگ مرمر بنا شده كه دو ستون هم مثل خود تخت به امر كريم خان از سنگ هاى يزد براى قصر شيراز ترتيب داده شده بود.
شمس العماره ـ در ميان عمارات سلطنتى تهران نبايد نارنجستان را فراموش كرد. اين عمارت خوش نما با جوى هاى كاشى كارى تزيين شده كه دائماً آب از آن مى گذرد و كنار جوى از دو طرف درخت كاشته اند و از اين نارنجستان راهى به عمارت اندرون دارد. گويند در عمارت هاى اندرون چنارى است كه آن را چنار عباس على مى گويند و نسبت به آن درخت احترامات بسيارى منظور مى شود حقيقت موضوع راجع به چنار مقدس برمن معلوم نشد بارى در طرف مشرق عمارت گلستان قصر شمس العماره يا آفتاب كاخها بر پا مى باشد.
اشخاصى كه از بيرون قصر و نزديك بازار عبور مى كنند اطاق هاى مرتفع اين بنا را به خوبى مى بينند. اين عمارت به شكل دو برج ساخته شده و در وسط آن ساعت بزرگى نصب كرده اند و از طرف تو و بيرون با كاشى هاى خوش نما آراسته است و از طرف داخلى عمارت داراى درگاه ها و ايوانهاى مناسب مى باشد. اگر پله هاى متعدد قصر را گرفته پائين بيائيم لب درياچه پر آب با صفائى خواهيم رسيد روى هم رفته قصر شمس العماره نمونه از ذوق صنعتى ايران جديد مى باشد و در حدود خود بسيار باشكوه و خوش ساخت به نظر مى آيد من از محيط آرام و اوضاع بى سر و صداى قصر تصور كردم كه قسمتى از حرمخانه در اينجا تشكيل مى شود بعد معلوم شد كه اشتباه بوده و شمس العماره خارج از آن قسمت است. حتى بعضى از مسافرين محترم اروپائى در شمس العماره پذيرائى مى شوند. يكى از مزاياى اين قصر آن است كه هدايا و تحف نفيسه سلاطين و بزرگان فرنگستان كه به دولت ايران داده اند در اين قصر جمع آورى شده است از آن جمله ساعت بزرگى مى باشد كه داراى طاوس